Pretraga

Kod Osijeka otvorena tvornica proizvoda koji se koriste u stanogradnji vrijedna 18 milijuna kuna

A- A+

U Industrijskoj zoni Nemetin kod Osijeka službeno je otvorena zgrada tvrtke Comcross Croatia koja će biti proizvodni pogon za telekomunikacijske i elektro ormare. Otvaranje tvornice proizvoda koji se koriste za potrebe stanogradnje, industrije i elektrodistribucije zadnji je korak u investiciji vrijednoj više od 18 milijuna kuna.

Nova tvornica u Industrijskoj zoni Nemetin | osijek.hr

Pogon se prostire na 1800 kvadratnih metara, a Comcross u njemu planira zaposliti 20 inženjera i tehničara. Tvornicu su u četvrtak svečano otvorili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i direktor Comcrossa Slobodan Ribić, koji ju je tom prigodom nazvao krunom dosadašnjeg poslovanja tvrtke.

– U izgradnju i opremanje uloženo je 18 milijuna kuna, od čega je osam milijuna uloženo samo u proizvodni pogon. Četrdeset i pet posto od ukupnog ulaganja u proizvodni pogon sufinancirano je sredstvima Europske unije kroz projekt ,’Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju’, objasnio je Ribić.

Izdvojeni članak

Istražili smo koja su najbučnija područja Osijeka: Kakvo je stanje u vašem kvartu?

Dodao je i da Comcross Croatia trenutačno zapošljava oko 50 ljudi. Svoje su usluge najčešće izvozili u Njemačku, no sada se vraćaju na hrvatsko tržište i žele ostvariti brojku od 120 zaposlenih koliko su imali prije pandemijske krize. U novoj tvornici radit će se proizvodnja elektrokomunikacijskih ormara na jedinstven način prema parametrima industrije 4.0.

Tvornica se prostire na 1800 kvadratnih metara | osijek.hr

Tvrtka Comcross je izgradila svoj objekt prije isteka roka od 24 mjeseca te time iskoristila sve povlastice Industrijske zone. Grad Osijek je malim i srednjim poduzetnicima ove godine osigurao 4,5 milijuna kuna potpora, te oslobodio investitore obveze plaćanja komunalnog doprinosa kod građenja gospodarskih objekata. Industrijska zona u Nemetinu, površinom većom od 100 hektara, spada u veće zone.

Po komunalnoj opremljenosti, dobroj prometnoj povezanosti, ali i olakšicama za investitore jedna je od najprivlačnijih u Hrvatskoj. U prvoj fazi Industrijske zone Nemetin ugovoreno je svih 25 parcela sa 16 investitora, a u veljači ove godine raspisan je natječaj za drugu fazu i već sada je ugovoreno devet od 11 parcela.

Izdvojeni članak

Osijek dobio novu šetnicu i obaloutvrdu: Donjograđane se vratilo na Dravu

Osječki gradonačelnik naglasio je i kako je, prema podatcima Fine, u Osijeku zabilježen porast broja poduzetnika, broja zaposlenih, prihoda, dobiti i prosječne plaće. Po ostvarenoj neto dobiti Osijek je na visokom trećem mjestu u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap