Pretraga

Kompletna rekonstrukcija Sportskog centra u Osijeku bliži se kraju: Projekt od 50 tisuća eura

A- A+

Trenutno su u tijeku radovi na kompletnoj rekonstrukciji Sportskog centra Olimpija u Osijeku. U rekonstrukciju je uloženo 50 tisuća eura, a sve napreduje planiranom dinamikom. Sportski centar bi trebao biti otvoren do 15. lipnja, kada započinje 20. izdanje turnira ‘3 Kornera Penal’.

Rekonstrukcija sportski centar Olimpija

Rekonstrukcija Sportskog centra Olimpija | foto: Grad Osijek

Sportskim centrom Olimpija upravlja gradska tvrtka Športski objekti, a radove je obišao i gradonačelnik Ivan Radić. U sklopu ove rekonstrukcije je postavljen novi asfalt, izgrađene su tribine sa stolicama, obnovljene su svlačionice klupe i reflektori te je postavljena zaštitna ograda.

– Radovi su u punom jeku. Idu planiranom dinamikom. Nakon dugog, dugog niza godina obnavlja se igralište na Olimpiji. Klub koji ove godine slavi svoju 100.-tu obljetnicu postojanja. Klub kojemu Grad pomaže, baš kao i ostale naše klubove. Odlučili smo obnoviti i ovo igralište za mali nogomet i rukomet. Kao što znate, ovdje se često igra mali nogomet, ali postoji i ženski rukometni klub, istaknuo je gradonačelnik Radić.

Radove je obišao i direktor Športskih objekata, Robert Seligman, koji je istaknuo kako je ponosan što su uz podršku Grada Osijeka krenuli obnavljati Olimpiju. Tamo se trenutno nalaze i izbjeglice iz Ukrajine.

Izdvojeni članak

Hotel budućnosti u Osijeku – transformacija stare upravne zgrade u beskontaktni smještaj za turiste

– Športski objekti prisutni su svakodnevno i ovdje i u svim drugim našim klubovima, i moram reći kako imamo veliku podršku gradonačelnika Radića te investiramo u niz igrališta i dvorana, što daje veliku dodatnu vrijednost gradu Osijeku, jer vidimo koliko je sportskih događaja u gradu kojim ga promoviramo ne samo u Hrvatskoj nego i izvan njezinih granica, rekao je Seligman.

Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ Donji Grad gdje se i nalazi Sportski centar, rekao je kako su se gradonačelnik i gradske službe pokazali u zaista pravom svjetlu i da sada napokon dobivaju novu vizuru cijelog kompleksa. Istaknuo je da im to puno znači i da vjeruje kako će se ovdje okupljati još više mladih nego ranije.

Copy link
Powered by Social Snap