Pretraga

Kreću radovi na Sljemenskoj cesti: Trajat će oko četiri mjeseca

A- A+

Radovi na Sljemenskoj cesti započet će u utorak 14. ožujka, od kada će na snazi biti privremena regulacija prometa, koja će ovisno o vremenskim uvjetima trajati oko 4 mjeseca. Navedene radove će izvoditi Zagrebačke ceste, a isti obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika na dijelu od pilane Bliznec do Stare Lugarnice, te od Stare Lugarnice do Prilaza kraljičinom zdencu.

sljemenska cesta

Kreću radovi na Sljemenskoj cesti | foto: Grad Zagreb

Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno prometovanje vozila dionicom od Pilane Bliznec, u smjeru sjevera, kao i iz smjera vrha prema gradu. Navedene dionice Sljemenske ceste bit će zatvorene za sav promet, uključujući i vozila ZET-a, od 8 do 17 sati svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana. Pristup vozilima u smjeru Medvedgrada također će biti onemogućen.

Grad Zagreb je putem Fonda solidarnosti Europske unije podnio prijavu na poziv ‘Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenih katastrofom’, u svrhu dodjele bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije u ukupnom iznosu od 4.931.472,88 eura (bez PDV-a).

Izdvojeni članak

Sljeme bi moglo dobiti stazu za bob i adrenalinski park? Priključite se javnoj raspravi

Od navedenog iznosa, Fond solidarnosti osigurava 84,27% prihvatljivih troškova. Zbog toga je nužno radove izvesti u roku u kojem su dostupna sredstva iz Fonda solidarnosti. Izvođač radova je Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebačke ceste.

sljemenska cesta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap