Pretraga

Kupovao alat preko Facebooka: Kad ga je platio, prodavač mu više nije odgovarao

A- A+

Nakon izvršene uplate, oštećenik je izgubio kontakt s prodavačem, nakon čega je shvatio da je prevaren i cijeli slučaj prijavio policiji. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela.

Foto: Pexels

Internet prijevare sve su češće, a policija nerijetko upozorava građane na sve veći oprez kada je u pitanju kupovina putem neprovjerenih platformi i kod prodavača.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, 3. ožujka u srijedu, postupali po zaprimljenoj kaznenoj prijavi za kazneno djelo prijevare.

Naime, 63-godišnjak je putem društvene mreže dogovorio kupovinu više komada električnog alata za što je, na račun internet trgovine, uplatio novčani iznos od više tisuća kuna. Nakon izvršene uplate, oštećenik je izgubio kontakt s prodavačem, nakon čega je shvatio da je prevaren. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela i podnošenju odgovarajućih pismena.

Izdvojeni članak

Sam svoj majstor: Vratio brojčanik na vodovodnom satu kako bi umanjio račun za vodu

Policija poslala upozorenje

Zbog učestalih prijevara ovog tipa, policija je izdala i upozorenje.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža te da kupovinu vrše putem provjerenih trgovina. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare., stoji na stranicama Policijske uprave brodsko-posavske.

Copy link
Powered by Social Snap