Pretraga

Kupovao bager iz Španjolske preko interneta: Ostao bez skoro 20 tisuća eura

A- A+

Internetske prijevare sve su češća pojava, a najnovijom žrtvom je postao i vlasnik poduzeća s područja Varaždinske županije. Kupovao je bager iz Španjolske preko interneta, samo da mu se prodavači ne bi javili nakon što je izvršio dogovorene uplate. Muškarac je tako ostao bez 18 tisuća eura.

bager

Ilustracija | foto: Unsplash; Dmitriy Zub

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu vlasnika poduzeća sa sjedištem u Selcima Križovljanskim da je poduzeće prevareno pri kupnji preko interneta. Prema prijavi, on je tijekom siječnja ove godine pronašao internet oglas za prodaju radnog stroja bagera. Stupio je u kontakt s prodavačem sa sjedištem u Španjolskoj i s istim dogovorio kupoprodaju.

Temeljem tog dogovora, uplatio je dogovoreni iznos od 9.100 eura, nakon čega ga je kontaktirao prodavač i obavijestio da s računom nešto nije u redu te da proba uplatiti još jednom na drugi račun, što je i učinio. Naknadnom provjerom u banci utvrdio je da su obje uplate prošle, ali mu se nitko od prodavača više ne javlja te smatra da je prevaren. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 18.000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenog kaznenog djela.

Copy link
Powered by Social Snap