Pretraga

Lift usmrtio umirovljenicu u Osijeku, ima li propusta u održavanju?

A- A+

Grad na Dravi u crno je zavila šokantna nesreća. U jednom staračkom domu u Osijeku, došlo je do tragičnog incidenta u kojem je lift usmrtio 75-godišnju korisnicu doma. Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku provode izvide kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo te je li lift bio pravovremeno servisiran. Ova tragedija još jednom podiže pitanje o sigurnosti dizala u stambenim zgradama u Hrvatskoj koja su često zanemarena po pitanju održavanja.

Policijska bljeskalica

Policijska bljeskalica | foto: PU osječko-baranjska

U tragičnom incidentu koji se dogodio u jednom osječkom domu za smještaj starijih osoba, smrtno je stradala starija žena, korisnica doma, potvrdili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku. Nesretnu je staricu usmrtio teretni lift unutar doma. Vatrogasci su da dođu do nje morali pilom rezati pod, ali nije bilo spasa.

Prizor je navodno bio zastrašujuć, a takvo što ne pamte ni najiskusniji forenzičari. Naložena je i obdukcija tijela smrtno stradale žene kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Općinsko državno odvjetništvo utvrđuje postoje li u slučaju elementi kaznenog djela, odnosno je li dizalo bilo ispravno i je li servisirano redovito.

Izdvojeni članak

Ozljeda na radu: Što je i što napraviti kada do nje dođe

– Sada prikupljamo svu dokumentaciju, provjeravamo u koordinaciji s Državnim inspektoratom je li lift imao sve potrebne ateste. Specifičan je slučaj i utvrđujemo je li nešto bilo s liftom ili se radi o nesretnom slučaju, rekao je glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku Ivan Barna.

Portal Index.hr piše da je usmrćena bila iz jednog mjesta kod Osijeka. O događaju će se više znati nakon što se provedu svi izvidi i vještačenja, provjeri dokumentacija i eliminiraju sve sumnje u neko kazneno djelo. U svakom slučaju ova tragedija još jednom podiže pitanje o sigurnosti dizala u stambenim zgradama u Hrvatskoj koja su često zanemarena po pitanju održavanja.

Na zaštićenom spomeniku kulture u Sisku se prilikom obnove urušio zid i ozlijedio dvojicu radnika. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap