Pretraga

Ministar graditeljstva Bačić nositelj je jedne od HDZ-ovih lista na parlamentarnim izborima

A- A+

Aktualni ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić će na parlamentarne izbore kao kandidat HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici. Na čelo ministarstva izabran je 2023. godine, a uz to je i predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru. Politikom se bavi više od 30 godina, a javnost ga najbolje pamti po aferi Fimi media kada je za bivšeg premijera Ivu Sanadera nosio ukradeni novac. Bačić se tada branio kako nije mogao znati da je riječ o ilegalnom novcu.

Branko Bačić

Branko Bačić | screenshot YouTube

Čelnik ministarstva graditeljstva, ponovno će u izbornu utrku na domaćem terenu. Inače i dugogodišnji saborski zastupnik, Branko Bačić bit će na ovogodišnje parlamentarne izbore kao nositelj liste HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici. Hoće li njegovo iskustvo u sektoru graditeljstva privući podršku birača ili će se suočiti s izazovima koje donosi politička arena, ostaje vidjeti u srijedu 17. travnja.

Valja istaknuti, Bačić će biti nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici koja obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske županije te cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ove godine u najjužnijoj hrvatskoj izbornoj jedinici nema prevelikih iznenađenja. Jedino će sa zadnjeg mjesta listi pomoći bivši ministar obrane i general Damir Krstičević. U istoj se izbornoj jedinici Bačić natjecao i na posljednjim parlamentarnim izborima 2020. godine. Stoga ne čudi da se njegovo ime ponovno našlo na listi u kojoj se nalazi i njegov rodni Dubrovnik. Godine 2020., na listi se Bačić plasirao na drugo mjesto, osvojivši 2.654 glasova, odnosno 3,38 posto., a prvi je bio sadašnji ministar zdravstva Vili Beroš.

Podsjećamo, Branko Bačić je peti ministar graditeljstva u mandatu premijera Andreja Plenkovića. Zanimljivo, Bačić je već bio ministar na čelu resora zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u mandatu od 2010. do 2011., dok je premijerka bila Jadranka Kosor. Uz poziciju ministra, Bačić je i potpredsjednik Vlade.

Pogledajte ovdje što je sve ministar Bačić naveo da ima u svojoj imovinskoj kartici.

Copy link
Powered by Social Snap