Pretraga

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture: koncesija na pomorskom dobru u Umagu mora biti poništena

A- A+

Ministarstvo je provelo nadzor nad radom Grada Umaga, te zaključilo kako je u postupku davanja koncesije bilo nepravilnosti. Gradonačelnik Umaga ima 30 dana za raskid ugovora.

Umag | Grad Umag

U upravnom nadzoru nad radom Grada Umaga utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u postupku donošenja odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru – Alberi, Savudrija. Predloženo je rješenje o poništenju odluke o davanju koncesije i raskidanje ugovora o koncesiji, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

‘Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provelo je upravni nadzor nad radom Grada Umaga u postupku donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag), prilikom kojeg su utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku davanja predmetne koncesije te je predloženo donošenje rješenja o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru, kao i raskidanje ugovora o koncesiji, navodi se u priopćenju.

Izdvojeni članak

Brojni radovi u Umagu: Radi se na unapređenju prometne infrastrukture

Objašnjava se da je upravnim nadzorom, koji je proveden temeljem zaprimljene predstavke, obuhvaćen postupak donošenja Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) od 19. srpnja 2021. godine i ugovora o koncesiji, zaključenog temeljem donesene odluke.

Iz Ministarstva ističu da je nadležnom tijelu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture predloženo donijeti rješenje o poništenju Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija (Umag) i rješenje o poništenju Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru od 25. ožujka 2021. godine.

U skladu s ovom odlukom gradonačelniku Grada Umaga naloženo je da, u roku od 30 dana od dana zaprimanja rješenja, raskine ugovor o koncesiji za gospodarsko korištenje pomorskog dobra – Alberi, Savudrija (Umag) te o istome obavijesti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Kreće realizacija marine u luci Porto Baroš u Rijeci, sve o investiciji od 50 milijuna eura doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap