Pretraga

Mladić (23) dobio kaznenu prijavu zbog grafita: Šarao po kulturnom dobru

A- A+

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, i to zbog grafita. U Splitu u Marmontovoj ulici je crnom bojom ispisao grafite na kulturnom dobru.

policija

Ilustracija, foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela ‘Oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra’ opisano u članku 319. stavku 1. Kaznenog zakona i ‘Oštećenje tuđe stvari’ opisano u članku 235. stavak 2. Kaznenog zakona.

Nakon zaprimanja informacije da su u petak ujutro, 13. siječnja 2023.godine u centru Splita na četiri mjesta uočeni grafiti različitog sadržaja, policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obavili očevid i započeli kriminalističko istraživanje prikupljajući dokaze, a sve kako bi utvrdili identitet i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s događajima.

Jučer tijekom dana u službene prostorije Prve policijske postaje Split doveden je muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih kaznenih djela. Uz kaznenu prijavu 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb kreće u ‘borbu’ s grafitima: Financirat će i nanošenje antigrafitnog premaza

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak 13. siječnja, u vremenu od 01:00 sat do 04:00 sata, u Splitu u Marmontovoj ulici na četiri različita mjesta, crnom bojom ispisao grafite i oštetio zidove koji pripadaju kulturnom dobru. Istu večer je i u ulici Zbora narodne garde na betonskom zidu crnom bojom ispisao grafit. S obzirom na to da su grafiti napisani na kulturnom dobru, pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 2.600 eura

Copy link
Powered by Social Snap