Pretraga

Grad Zagreb kreće u ‘borbu’ s grafitima: Financirat će i nanošenje antigrafitnog premaza

A- A+

Grad Zagreb napokon je krenuo u ‘obnovu’ Donjeg Grada. Ovaj put u pitanju nije obnova nakon potresa, već uklanjanje grafita koji nagrđuju gradsku vizuru. Na Gradskoj skupštini je donesena odluka da će Grad u potpunosti financirati uklanjanje grafita, ali i nanošenje antigrafitnog namaza.

sveucilisna_bolnica6

Jedan od mnogih grafita u bolnici

I dok postoje razni murali koji su prava mala umjetnička djela, isto tako je istina da su mnoge zgrade jednostavno išarane s raznim natpisima, koji itekako nagrđuju vizualan izgled zgrada. Stoga je na prijedlog gradonačelnika Tomaševića izglasana nova odluka kojom se nadopunjava i izmjenjuje već postojeća iz 2017. godine.

Novosti koje donosi ova Odluka su te da će Grad Zagreb financirati 100% troškova za uklanjanje grafita, a najviše do 88,00 kn/m2 s PDV-om i 100 % troškova za nanošenje zaštitnog antigrafitnog premaza, a najviše do 41,00 kn/m2 s PDV-om, i to na svim vanjskim dijelovima objekta koji su neposredno dostupni s javne površine na području Povijesno urbane cjeline grada.

Izdvojeni članak

Neugodna situacija: Nepoznati počinitelj napravio grafit na zgradi, stanari će platiti sanaciju?

Sufinanciranje/financiranje moći će se ostvariti ako se suvlasnici, odnosno vlasnici objekta, odlukom obvežu godišnjim programima upravljanja zgradom (GPU) planirati sredstva za zaštitu objekata od grafita, ali i da će redovito o svom trošku provoditi mjere zaštite objekata od grafita.

Prijedlog je prihvaćen na sjednici održanoj 8. rujna, a odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba. Donosimo i čitav tekst Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaštiti objekata od grafita.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Grad Zagreb kreće u ‘borbu’ s grafitima: Financirat će i nanošenje antigrafitnog premaza
Share via
Copy link
Powered by Social Snap