Pretraga

Neočekivan prizor u zgradi vrijednoj preko 200 milijuna kuna: Zbog problema s vlagom u Muzičkoj ‘izrastao’ novi problem

A- A+

Zgrada zagrebačke Muzičke akademije, izgrađena 2015. godine, susreće se s pomalo neuobičajenim problemom. Naime, zbog prodora vlage u učionicama su izrasle gljive. Novonastalu situaciju komentirao je i dekan Igor Lešnik.

Nova zgrada Muzičke akademije iskače od okolnih zgrada, ali polako postaje ustaljena u vizuru Trga Republike Hrvatske; foto: David Mandić | baustela.hr

Dekan Muzičke akademije Igor Lešnik za Jutarnji je list komentirao fotografije čitatelja na kojima se jasno vide gljive koje rastu u učionicama Akademije.

Zgrada Muzičke akademije u Zagrebu izgrađena je 2015. godine. No, iako je riječ o novogradnji u koju je uloženo više od 200 milijuna kuna zgrada se susrela s neuobičajenim problemom. Naime, na etaži -1 u jednoj od učionica zbog prodora vlage u zgradu počele su rasti gljive.

Autentičnost fotografija na kojima se jasno vide gljive u učionicama za Jutarnji list potvrdio je dekan Lešnik.

Fotografije nisu dio službene dokumentacije

Nakon potvrde autentičnosti fotografija dekan Lešnik pojasnio je kako je riječ o događaju otprije dva mjeseca. No, iako su fotografije autentične one, dodaje Lešnik, nisu dio njihove službene dokumentacije.

– U noći s 14. na 15. ožujka 2021. dogodio se prodor (najvjerojatnije podzemne) vode u dvije prostorije za rad na -1 etaži zgrade u kojoj radi Muzička akademija. Slične događaje smo već imali u više navrata otkad smo se uselili u zgradu 2015. godine te smo zbog toga uspostavili proceduru postupanja u takvim slučajevima, navodi Lešnik za Jutarnji list.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Zelena potkova: Prošetajte s nama najljepšim parkovima i trgovima Zagreba

Lešnik dodaje da su primarne posljedice navedenog događaja otklonjene, što je uključivalo i otvaranje dijela poda do temeljne ploče, a sada slijedi utvrđivanje stanja temeljne betonske ploče kako bi se prostorije vratile u funkciju do rujna.

– Ovisno o konačnom rezultatu postupka utvrđivanja uzroka, trošak će se pokriti ili dijelom iz police osiguranja ili iz deponirane bankarske garancije, zaključuje za Jutarnji dekan Igor Lešnik.

Neočekivan prizor u zgradi vrijednoj preko 200 milijuna kuna: Zbog problema s vlagom u Muzičkoj ‘izrastao’ novi problem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap