Pretraga

Neočekivan prizor u zgradi vrijednoj preko 200 milijuna kuna: Zbog problema s vlagom u Muzičkoj ‘izrastao’ novi problem

A- A+

Zgrada zagrebačke Muzičke akademije, izgrađena 2015. godine, susreće se s pomalo neuobičajenim problemom. Naime, zbog prodora vlage u učionicama su izrasle gljive. Novonastalu situaciju komentirao je i dekan Igor Lešnik.

Nova zgrada Muzičke akademije iskače od okolnih zgrada, ali polako postaje ustaljena u vizuru Trga Republike Hrvatske; foto: David Mandić | baustela.hr

Dekan Muzičke akademije Igor Lešnik za Jutarnji je list komentirao fotografije čitatelja na kojima se jasno vide gljive koje rastu u učionicama Akademije.

Zgrada Muzičke akademije u Zagrebu izgrađena je 2015. godine. No, iako je riječ o novogradnji u koju je uloženo više od 200 milijuna kuna zgrada se susrela s neuobičajenim problemom. Naime, na etaži -1 u jednoj od učionica zbog prodora vlage u zgradu počele su rasti gljive.

Autentičnost fotografija na kojima se jasno vide gljive u učionicama za Jutarnji list potvrdio je dekan Lešnik.

Fotografije nisu dio službene dokumentacije

Nakon potvrde autentičnosti fotografija dekan Lešnik pojasnio je kako je riječ o događaju otprije dva mjeseca. No, iako su fotografije autentične one, dodaje Lešnik, nisu dio njihove službene dokumentacije.

– U noći s 14. na 15. ožujka 2021. dogodio se prodor (najvjerojatnije podzemne) vode u dvije prostorije za rad na -1 etaži zgrade u kojoj radi Muzička akademija. Slične događaje smo već imali u više navrata otkad smo se uselili u zgradu 2015. godine te smo zbog toga uspostavili proceduru postupanja u takvim slučajevima, navodi Lešnik za Jutarnji list.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Zelena potkova: Prošetajte s nama najljepšim parkovima i trgovima Zagreba

Lešnik dodaje da su primarne posljedice navedenog događaja otklonjene, što je uključivalo i otvaranje dijela poda do temeljne ploče, a sada slijedi utvrđivanje stanja temeljne betonske ploče kako bi se prostorije vratile u funkciju do rujna.

– Ovisno o konačnom rezultatu postupka utvrđivanja uzroka, trošak će se pokriti ili dijelom iz police osiguranja ili iz deponirane bankarske garancije, zaključuje za Jutarnji dekan Igor Lešnik.

Copy link
Powered by Social Snap