Pretraga

Sika – Svojim tehnologijama doprinijeli gradnji Pelješkog mosta, a to nije njihov jedini veliki projekt

A- A+

Sika je švicarska tvrtka specijalizirana za tržište građevinske kemije, lider u razvoju i proizvodnji sustava za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i automobilskoj industriji. Broji podružnice u više od 100 zemalja diljem svijeta s preko 25 000 zaposlenika dok se proizvodnja odvija u 300 tvornica. S marketing asistenticom hrvatske podružnice Anamarijom Habunek pričali smo o značaju ove tvrtke za naše prostore.

Anamaria Habunek / foto: Sika Croatia

Za početak smo našu sugovornicu zamolili da navede projekte na koje je hrvatska Sika posebno ponosna.

– U samo proteklih godinu dana bili smo dio izuzetnih projekata. Sa svojim visokim tehnologijama doprinijeli smo gradnji mosta prema Pelješcu, ugradili smo temeljnu hidroizolaciju u jedan od najluksuznijih hotela na Jadranu Villa Nai 3.3, a ponudili smo i svoja rješenja iz sustava podova kod rekonstrukcije pogona Rimac Automobila na zagrebačkom Jankomiru. Trenutno sa svojim dodacima za betone radimo na izgradnji novog dijela tunela Učka, a tu je još i niz drugih zanimljivih i zaista posebnih projekata koji su se nizali tijekom svih ovih godina rada, otkrila nam je Anamaria.

Sika Croatia na terenu / foto: Sika Croatia

Vlaga i voda uzrokuju najveći broj šteta u građevinarstvu

Kakvi klijenti vas najčešće angažiraju i koje vaše usluge idu najbolje, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Tipovi naših klijenata su različiti. Od velikih i poznatih distributera, većih i manjih obrta izvođača radova, velikih građevinskih kompanija, projektnih ureda do privatnih osoba i drugih. Najviše smo angažirani u području hidroizolacija temelja i krovova budući da vlaga i voda uzrokuju najveći broj šteta u građevinarstvu, ističe naša sugovornica.

Postoje li neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji trebali obratiti pozornost, također smo pitali Anamariju.

– Trenutno možemo izdvojiti trendove u hidroizolacijama. Za temeljnu hidroizolaciju to su integrirani sustavi kojima se ostvaruje visoka sigurnost u tijeku eksploatacije objekta, a kod rješenja za krovove aktualna je inovativna Sarnafil® AT membrana, dizajnirana za izravnu izloženost i izdržljivost u uvjetima promjenjive klime i atmosferskih utjecaja, kaže naša sugovornica.

Sika Croatia na terenu / foto: Sika Croatia

Bez kvalitetne hidroizolacije sigurnost i kvaliteta objekata upitni su

Anamariju smo zamolili i da objasniti zašto su tvrtke kao Sika bitne i potrebne.

Građevinska kemija, hidroizolacijski sustavi temelja i krovova pa i sustavi za podove sastavni su, ujedno i ključni dijelovi u građevinarstvu odnosno pri izgradnji novih objekata. Bez kvalitetne hidroizolacije temelja kao i bez provjerenih rješenja pri izvođenju krovova, sigurnost i kvaliteta objekata postaju upitni. Tu su naravno i sustavi za lijepljenje i brtvljenje, sustavi za ojačanja i zaštitu objekata, program za završne radove pa i cijeli asortiman iz programa industrija iz kojeg je moguće izdvojiti rješenja za lijepljenje i brtvljenje u automobilskoj industriji, program za izvođenje staklenih fasada i tako dalje, objasnila je naša sugovornica.

Izdvojeni članak

Ivatra – danas vodeća tvrtka u ovom segmentu, a kad su počinjali izolacija je još bila luksuz

Imate li neke savjete za naše čitatelje za kraj, pitali smo Anamariju.

– Bez poznavanja konstrukcije, građevinskih materijala i na primjer fizike zgrada, teško je definirati potrebna rješenja i sustave. Pri izvođenju radova uvijek se najbolje obratiti stručnoj osobi za savjet, a u najboljem slučaju prepustiti radove ovlaštenim izvođačima. Sika osim što nudi široki spektar sustava i rješenja u građevinarstvu, ima na raspolaganju i svoje tehničke savjetnike koji će uvijek vrlo rado detaljno uputiti klijente odnosno kupce u namjenu i primjenu proizvoda, istaknula je naša sugovornica.

Sika – Svojim tehnologijama doprinijeli gradnji Pelješkog mosta, a to nije njihov jedini veliki projekt
Share via
Copy link
Powered by Social Snap