Pretraga

Nevjenčani par varao na zakupu nekretnine: Trgovačko društvo oštetili za više od 150.000 kuna

A- A+

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dovršila je kriminalističko istraživanje muškarca kojeg se sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Sa svojom je nevjenčanom suprugom osumnjičenim muškarac oštetio i trgovačko društvo i to za iznos od 154.000 kuna.

novac

Novac | foto: Josipa Vrankulj

Osumnjičeni muškarac izvukao je preko 4,6 milijuna kuna iz stečajne mase trgovačkih društava.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje muškarca koji je samostalno i sa svojom nevjenčanom suprugom oštetio više trgovačkih društava i to za materijalni iznos štete koji premašuje četiri milijuna kuna.

Jedno od trgovačkih društava oštetili su zakupom nekretnina koje je nevjenčana supruga osumnjičenog davala u podzakup.

Šteta na podzakupu

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 48-o godišnji muškarac tereti se za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u vezi s djelom prouzročenje stečaja. Kako navode iz Policijske uprave šteta je počinjena na dva trgovačka društva sa sjedištima na Lastovu i u Splitu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 2016. godine, tijekom blokade žiro računa trgovačkog društva iz Splita, osumnjičeni muškarac, kao odgovorna osoba potraživanja po osnovi danih pozajmica tog društva u iznosu od 4,5 milijuna kuna, bez naknade prenio na drugo trgovačko društvo koje je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge.

Izdvojeni članak

Prevara u Konavlima: Majstor uzeo paprenu akontaciju, bez da je imao u planu napraviti radove

Osumnjičeni muškarac, kao odgovorna osoba, u lipnju 2018. godine sklapa ugovor o zakupu nekretnina s trgovačkim društvom svoje nevjenčane supruge na iznos od 2.000 kuna. Isti prostor njegova nevjenčana supruga potom daje u podzakup drugom trgovačkom društvu za iznos od 9.000 kuna mjesečno čime je trgovačko društvo iz Lastova oštećeno za iznos od gotovo 154.000 kuna.

Ukupna materijalna šteta ovim kaznenim djelima procijenjena je na iznos od preko 4,6 milijuna kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nevjenčani par varao na zakupu nekretnine: Trgovačko društvo oštetili za više od 150.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap