Pretraga

Novi rotor u Istri: Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna

A- A+

Prošli je tjedan završena izgradnja rotora Lacosercio-Tommaseo čime je naselje dobilo bolju sigurnost i protočnost u prometu. Radi se o investiciji vrijednoj 2.026.011 kuna, a nova će prometnica utjecati i na lakše i sigurnije kretanje pješaka.

Rotor Lacosercio-Tommaseo | foto: Grad Rovinj

Radove na izgradnji rotora, koji su završeni i prije roka, je izvodila tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule, dok je nadzor povjeren tvrtki Via –Ing d.o.o. Osim toga, prošle je godine izgrađena i prometnica s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom u dijelu ulice N. Tommaseo.

Izgradnja rotora nije jedino ulaganje u cestovnu infrastrukturu na području Rovinja. Naime, u sklopu izgradnje treće faze druge dionice nogostupa uz županijsku cestu Fažanska –Turnina, kod raskrižja s ulazom u naselje Gripole, su izgrađeni skretači.

Izdvojeni članak

Rovinj: Grad i ove godine sufinancira obnovu starogradske jezgre

Također, u dužini od 240 m prema naselju Monfiorenzo instalirana je javna rasvjeta uz izgradnju sustava oborinske odvodnje. Riječ je o investiciji u vrijednosti od 1.059.201 kuna, a radove je izvela tvrtka Benčić d.o.o. iz Rovinja, dok nadzor provodi tvrtka Primum Ing d.o.o. iz Pule.

Ove investicije su gotove, ali u Rovinju se i dalje nastvalja raditi na realizaciji novih prometnih projekata.  Tako su u ulici Matije Vlačića Ilirika već započeli radovi na izgradnji nogostupa polaganjem rubnjaka i asfaltiranjem u dužini od 270 m. Vrijednost radova je 314.000 kn, a  izvođač je tvrtka Cesta d.o.o . iz Pule, dok stručni nadzor vrši tvrtka Pontifex d.o.o., također iz Pule.

Copy link
Powered by Social Snap