Pretraga

Odlične vijesti za bicikliste: U pripremi izgradnja dvije nove biciklističke staze

A- A+

Na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Kutine, potegnula se tema potrebe uređenja biciklističke state na potezu Mikleuška – Ciglenica – Mramor brdo – Repušnica. No, još bitnije, najavljena je izgradnja novih staza. Trenutno se izrađuje projektna dokumentacija za dvije lokacije.

biciklistička staza

biciklistička staza | izvor: Unsplash

Drago Šivak (SDP) iznio je primjedbu na neuredno održavanje postavljenog objekta kućice za popravak bicikala kod Prijamnog centra, te ukazao na potrebu uređenja biciklističke staze na potezu Mikleuška – Ciglenica – Mramor brdo – Repušnica: ‘Dio je asfaltirao Grad Popovača i ima li mogućnosti da se u suradnji s njima uredi to područje za bicikliste?’ Gradonačelnik Zlatko Babić je odgovorio kako sve većom popularnošću biciklizma postoje planovi za izgradnju dodatnih biciklističkih staza na području Grada Kutine.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Poreč: Završeni radovi na uređenju biciklističko-pješačke staze

– Radi se projektna dokumentacija za stazu od Prijamnog centra Lonjsko polje do budućeg jezera Polojac odnosno Šartovca i u tijeku je izrada projektne dokumentacije za Fumićevu ulicu. Što se tiče staze prema Popovači može se razgovarati s Gradom Popovačom, Parkom prirode i Hrvatskim šumama i naći načina da se te staze dovedu u red, a stup za popravak bicikala će se riješiti u suradnji s Parkom prirode, rekao je gradonačelnik.

Copy link
Powered by Social Snap