Pretraga

Odobreno 2,6 milijuna kuna za rekonstrukciju i nadogradnju odmarališta za više od 30 djece

A- A+

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o dodjeli sredstava Gradu Pazinu u visini od 2,6 milijuna kuna za projekt rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg odmarališta Špadići. Nakon radova u odmaralištu će istovremeno moći boraviti više od 30 djece.

odmaralište

Dječje odmaralište, ilustracija; u krugu: Odmaralište Špadići | foto: Unsplash, Grad Pazin

Projektom rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg odmarališta nastavlja se tradicija duga preko 50 godina.

Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava ribarstva kao upravljačko tijelo, donijelo je odluku o dodjeli sredstava Gradu Pazinu u visini od 2.641.100,00 kuna za projekt “Rekonstrukcija i nadogradnja dječjeg odmarališta Špadići – More od malih nogu”.

Dodijeljena sredstva iznose 100 posto sveukupnih prihvatljivih troškova u okviru Natječaja Mjera 7. “Promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine” FLAG-a “Istarski švoj” iz Pazina.

Tradicija duga 52 godine

Provoditelj svih aktivnosti rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg odmarališta Špadići je Grad Pazin iz kojeg navode da ukupan iznos ulaganja u odmaralište iznosi 4.691.495,00 kuna te da će ostatak sredstava osigurati i Grad i Općina prema suvlasničkom udjelu.

Rekonstruirano i nadograđeno dječje odmaralište Špadići, osim odmarališne, imat će i edukativnu ulogu.

Izdvojeni članak

Najveći projekt u posljednjih 30 godina: U Istri kreće gradnja objekta koji će poboljšati životni standard starijih osoba

– Djeca će na jednom mjestu u poticajnom okolišu dobiti cjelodnevne aktivnosti kroz radionice, prehranu, terenske nastave, igru i zabavu, interakciju i druženje, kroz višednevni smještaj, nastavljajući tako tradiciju dugu 52 godine, navode iz Grada Pazina.

U novouređenom objektu i spavaonicama sukladno suvremenim standardima bit će omogućen istovremeni boravak za maksimalno 37 djece, a tijekom godine predviđa se boravak od 185 djece.

Copy link
Powered by Social Snap