Pretraga

Najveći projekt u posljednjih 30 godina: U Istri kreće gradnja objekta koji će poboljšati životni standard starijih osoba

A- A+

Najveći projekt Grada Pazina u posljednjih tridesetak godina uskoro ulazi u fazu realizacije. Izgradnja Doma za starije predstavljena je kao generacijski iskorak i rezultat brojnih napora koji će u ovom istarskom gradu poboljšati životni standard brojnima. Početak gradnje očekuje se kroz desetak dana.

Grad Pazin | foto: Grad Pazin

Izgradnju Doma za starije vodit će labinska tvrtka DE CONTE.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić početak priče o izgradnji Doma za starije u Pazinu predstavio je kao najveći projekt grada u posljednjih trideset godina. Projekt vrijedan 47 milijuna kuna uskoro kreće u realizaciju, a sve s ciljem poboljšanja standarda života onih kojima je to najpotrebnije.

Svoje zadovoljstvo projektom gradonačelnik nimalo ne krije pa je prije potpisivanja ugovora neformalno komentirao kako još uvijek ne vjeruje da je to konačno to, prenose iz Glasa Istre.

Veliki generacijski iskorak

Izgradnju objekta vodit će labinska tvrtka DE CONTE d.o.o., a s radovima će započeti kroz idućih desetak dana. Realizacija je podijeljena u dvije faze koje obuhvaćaju gradnju prizemlja i dva kata na kojima će se nalaziti prostorije namijenjene za 52 korisnika na dugotrajnom smještaju, to jest 30 korisnika socijalnih usluga. U novom objektu smjestit će se i usluga ‘Pomoć u kući‘ namijenjena za 90 korisnika.

– Ovo je jedan generacijski iskorak, a to ne bi bilo moguće bez jasne i dobro osmišljene strategije gradske uprave i djelatnika koji su ugradili veliki dio sebe, truda, znanja, sposobnosti i entuzijazma u sam projekt, naveo je pazinski gradonačelnik Krulčić za Glas Istre.

Izdvojeni članak

Najavljena rekonstrukcija pristaništa otoka popularnog među lokalcima i turistima

Nekadašnja vojarna dobiva novu funkciju

Budući dom za starije nalazit će se unutar društvenog centra ‘Veli Jože’, točnije na prostoru nekadašnje vojarne. Kako bi se korisnicima osigurao što ugodniji boravak projektom se obuhvatilo i uređenje okolnih zelenih površina nove zgrade.

– Projekt izgradnje doma za starije od općeg je interesa za stanovnike Grada Pazina već dugi niz godina. Želimo omogućiti jednaku institucionalnu skrb za sve naše sugrađane od jasličke do starije životne dobi te je naša obveza da brinemo o našoj djeci i starijima, dodaje Krulčić.

Dom će biti izgrađen na površini 3.672 kvadratnih metara i to do sredine 2023. godine kada bi u njega trebali useliti prvi korisnici.

Copy link
Powered by Social Snap