Pretraga

Najavljena rekonstrukcija pristaništa otoka popularnog među lokalcima i turistima

A- A+

Grad Rovinj i Lučka uprava najavili su projekt rekonstrukcije pristupnog mola otoka sv. Ivana-San Giovanni. Rekonstrukcija bi trebala započeti u lipnju, a obuhvaćat će radove u dužini 30 metara potpuno urušenog pristaništa.

Rovinj | foto: Unsplash

Otok sv. Ivan- San Giovanni popularno je odredište za brojne lokalce, ali i domaće i strane turiste.

Grad Rovinj na svojim je službenim stranicama objavio vijest o namjeri započinjanja rekonstrukcije pristupnog mola otoka sv. Ivana-San Giovanni. Projekt, u kojem će sudjelovati i Lučka uprava, trenutno je u fazi pronalaženja najboljeg rješenja nakon čega će se krenuti s izradom troškovnika i potrebne dokumentacije.

Planirani radovi trebali bi obuhvaćati dužinu 30 metara pristaništa koje se s vremenom u potpunosti urušilo.

Novo pristanište za popularno odredište

Otok sv.Ivan-San Giovanni popularno je odredište kako za lokalno stanovništvo, tako i za domaće i strane turiste, posebno tijekom ljetnih mjeseci. Otok je smješten između otoka Šturago-Sturago i sv. Ivana na Pučini-San Giovanni in Pelago, a poznat je i po zvoniku samostana kojeg su fratri pustinjaci iz kongregacije sv. Jeronima iz toskanskog grada Fiesole sagradili u Srednjem vijeku.

– Izgradnjom novog pristaništa olakšat će se pristup otoku i njegovim prekrasnim prirodnim blagodatima, a osim ovog projekta Grad i Lučka uprava razvijaju i projekt izgradnje Sjevernog lukobrana na otoku Sv.Katarina, te izgradnju Sjeverne luke San Pelagio čiji bi se radovi trebali okončati do ljeta, navode iz Grada Rovinja.

Copy link
Powered by Social Snap