Pretraga

Otvoren je natječaj za sufinanciranje izgradnje sportskih građevina: Na raspolaganju 4 milijuna eura

A- A+

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, ukupne vrijednosti 4 milijuna eura. Do sada su na ovaj način sufinancirali 163 sportske građevine u vrijednosti većoj od 8,2 milijuna eura.

SRC ‘3. maj’ | foto: Grad Rijeka

Do sada su u ovakvo financiranje bile uključene sve vrste građevina, od sportskih dvorana, košarkaških i nogometnih igrališta, teniskih terena, atletskih staza i slično. Natječajem se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026, a temeljni cilj je promicati i popularizirati sport. Natječaj je otvoren od 13. ožujka do 12. travnja 2023. godine.

– Vjerujemo kako će se i ove godine na natječaj prijaviti niz kvalitetnih projekata koji će doprinijeti što većoj i boljoj dostupnosti sporta kako našim profesionalnim sportašima, tako i građanima. Osobito boljoj dostupnosti sporta djeci i mladima, u svim dijelovima Hrvatske, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je posjetila Osijek.

Izdvojeni članak

Ministrica sporta najavila nova ulaganja: Više od dvjesto milijuna kuna za sportske građevine

Naime, u Osijeku se planira graditi sportski inkubator na prostoru nekadašnje osječke tvrtke ‘OLT’. Njime se želi još više privući djecu i mlade u sportske aktivnosti i kvalitetno ih usmjeriti u sport. Župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić rekao je kako u sklopu priprema za Europsku regiju sporta 2024. godine, županijska uprava želi nadograđivati sportsku infrastrukturu, jer domaćinstvo koje je dobila mora i opravdati. Dodao je kako su u tome, kroz niz projekata i natječaja, spremni pomoći nadležno Ministarstvo i Vlada Republike Hrvatske.

Anušić je izvijestio i da se, uz uređivanje sportske infrastrukture, kao i projekt sportskog inkubatora, u suradnji s gradom Osijekom planira izgradnja nove nastavno-sportske dvorane, a grad Osijek spreman je ustupiti dio svoga zemljišta i partnerski ući u projekt.

Izdvojeni članak

U Osijeku se gradi druga najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj: Investicija teška 1,7 milijuna eura

U Osijeku je počela provedba Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine, čiji je glavni cilj razvoj cjelogodišnjeg i regionalno ravnomjerno razvijenog turizma. Brnjac je kazala kako je provedba počela kroz javne pozive Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). U sklopu toga je najveći dio sredstava usmjeren u razvoj javne turističke infrastrukture, povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta te razvoj zdravstvenog i sportskog turizma. U tome upravo Osječko-baranjska županija i cijela Slavonija imaju veliki potencijal.

Copy link
Powered by Social Snap