Pretraga

Otvorena rekonstruirana riva na otoku Koločepu: Investicija vrijedna čak 29.9 milijuna kuna

A- A+

Sredinom prošlog tjedna otvorena je rekonstruirana luka u naselju Donje Čelo na Kalamoti. Prilikom otvaranja je održana svečanost kojoj je prisustvovao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ova je investicija vrijedna čak 29.9 milijuna kuna, a financirana je iz EU fondova u iznosu od 85 posto dok je ostatak osiguran sredstvima iz državnog proračuna.

Otvaranje rekonstruirane rive u luci Donje Čelo | foto: Grad Dubrovnik

Rekonstrurina riva je sada dugačka 65 metara, a široka 11 metara. Dubina gaza je 4.8 metara s trajektnim pristaništem ukupne površine oko 400 metara četvornih. Realizacijom ovog projekta, omogućit će se usluga prijevoza tijekom cijele godine te će biti skraćeno vrijeme putovanja mještanima otoka, izletnicima i posjetiteljima, rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić, piše na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

– Projekti poput ovog podižu kvaliteta života brojnih stanovnika, onih koji su odlučili živjeti na otoku. To nam je zapravo i cilj, da ljudi bez obzira gdje žive imaju kvalitetnu infrastrukturu, kvalitetnu povezanost, da se dobro i ugodno osjećaju i da ne budu stanovnici drugog reda. Upravo ovakvi projekti to omogućuju, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li tko je zaslužan za novi izgled putničkog terminala naše najveće zračne luke?

Govor je održao i ministar Butković koji je istaknuo kako je od 22 EU projekta ulaganja u lučku infrastrukturu ukupne vrijednosti dvije milijarde kuna na području Dubrovačko-neretvanske županije aktivno njih pet. Butković je najavio i rješenje problema kojeg mještani Elafita nestrpljivo čekaju, a to je osiguranje adekvatnog plovila koje će zamijeniti dotrajalu Postiru i donijeti novu kvalitetu prijevozu putnika i roba. Osim toga, najavio je i da će Jadrolinija ove godine krenuti u nabavku više brodova od kojih će jedan naslijediti Postiru na liniji Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, piše na stranicama grada.

Copy link
Powered by Social Snap