Pretraga

Planira se nova poslovna zgrada na prometnom raskrižju: Poznata tvrtka raspisala natječaj

A- A+

Tvrtka VMD Standard d.o.o. raspisala je javni natječaj za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskog rješenja buduće poslovne građevine na raskrižju Heinzelove i Vukovarske ulice u Zagrebu. Rok za predaju je 26. lipnja, a autori najboljeg rada dobit će nagradu od 35.000 eura.

Pogled na parcelu na kojoj VMD planira izgraditi poslovnu zgradu | Foto: HKA

Tvrtka VMD Standard d.o.o. je raspisala javni natječaj za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskog rješenja poslovne građevine Heinzelova–Vukovarska u Zagrebu. Riječ je o projektu za parcele na jugozapadnom dijelu raskrižja spomenutih ulica, a površina ukupnog zahvata je 28.387,26 četvornih metara.

Svrha i cilj provedbe javnog natječaja je dobivanje najboljeg urbanističko-arhitektonskog rješenja nove poslovne građevine, prema predloženoj programskoj strukturi i na taj način kvalitetno upotpuniti sadržajnu i oblikovnu strukturu urbane cjeline Grada Zagreba.

Od natječajnog rada očekuje se da vrednujući i afirmirajući zatečene urbane i kulturne vrijednosti prostora, njegove prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike, ostvari kvalitetno idejno arhitektonsko oblikovno rješenje, njegovo skladno uklapanje u postojeću urbanu strukturu i ponudi optimalno funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja.

Poznat je i nagradni fond

Natječaj je raspisan 25. travnja, a rok za predaju je 26. lipnja do 13 sati. Ocjenjivački će sud svoju odluku donijeti do 11. srpnja ove godine.

Članovi suda su diplomirani inženjeri arhitekture Tomislav Dolečki, dr. Svebor Andrijević, Mirjana Ciliga i Zdenka Idžotić te diplomirani inženjer strojarstva Željko Vučemil. Zamjenik je arhitekt Miroslav Dragomanović, a u tehničkoj komisiji je Lea Lončarević Žibret. Tajnik natječaja je ujedno i njegov provoditelj, arhitekt Miljenko Bernfest.

Nagradni fond iznosi ukupno 94.565 eura neto. Prvonagrađeni rad dobit će 35.038,82 eura, drugonagrađeni 21.899,26 eura. Treća nagrada nosi 13.139,56 eura, četvrta 10.511,65 eura, a peta 7.007,76 eura.

Vrijedna investicija

Planirana okvirna sveukupna vrijednost investicije iznosi 45.250.313 eura, odnosno 1.499 eura po metru četvornom.  Ugovora o uslugama za izradu kompletne projektno-tehničke dokumentacije procijenjen je na 1.692.361,71 euro.

Više detalja o samom natječaju možete pronaći u dokumentu ispod članka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap