Pretraga

U Podravini kamiondžije rade probleme: Jedan ‘prošao’ kroz polubranik, drugi pijan prevrnuo prikolicu punu brašna

A- A+

Koprivničko-križevačka policija u srijedu je objavila vijest o tri prometne nesreće, od toga su dvije skrivili vozači kamiona. Turski državljanin koji je vozio Volvo zagrebačkih registracija u smjeru Botova prošao je kroz spuštene polubranike na pružnom prijelazu. Malo ranije u srijedu je 48-godišnji vozač u mjestu Štaglinec pod utjecajem alkohola od 1,59 promila zahvatio bankinu te prevrnuo prikolicu punu brašna.

Ilustracija, Štaglinec, kamion | Foto: Google maps, Unsplash

U srijedu ujutro u Štaglinecu je 48-godišnji vozač upravljao kamionom marke Volvo i priključnim vozilom Schwarzmuller osječkih registarskih oznaka u smjeru Koprivnice. Prema izvješću policije, bio je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila.

Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je zahvatio bankinu te prikolicom udario u prometni znak i smjerokazni stupić te oštetio asfaltni kolni ulaz kuće. Potom je došlo do prevrtanja prikolice na bok i ispadanja tereta odnosno vreća pšeničnog krmnog brašna na sjevernoj prometnoj traci i zelenoj površini, piše Podravski.hr.

Nije primijetio da dolazi vlak

Kasnije u srijedu oko 15.39 sati policija je dobila dojavu o nesreću na cesti Šoderica-Botovo. 47-godišnji državljanin Turske vozio je kamion marke Volvo zagrebačkih registracija u smjeru Botova. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge nije zaustavio vozilo ispred polubranika unatoč tome što su bili upaljeni zvučni i svjetlosni znakovi upozorenja da se prijelazu približava vlak.

Prilikom spuštanja polubranik je udario u tovarni sanduk kamiona i slomio se. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, izvijestila je policija.

Izdvojeni članak

Znate li kako i kada su nastali prvi kiperi?

 

U Podravini kamiondžije rade probleme: Jedan ‘prošao’ kroz polubranik, drugi pijan prevrnuo prikolicu punu brašna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap