Pretraga

Pohvalna akcija: Vratite stari namještaj u zamjenu za vrijednosnu karticu

A- A+

IKEA i ove godine organizira akciju povodom Green Fridayja. Ideja je podići svijest o održivoj potrošnji i potaknuti kupce na povrat starog namještaja. Akcija će trajati od 10. do 28. studenog, a za povrat starog IKEA namještaja, kupci će dobiti vrijednosnu karticu.

Foto: Unsplash

I ove godine će se održati kampanja za obilježavanje Green Fridayja, povodom koje će članovi IKEA Family kluba moći zamijeniti stari IKEA namještaj u zamjenu za vrijednosnu karticu s 50% uvećanim iznosom od procijenjene vrijednosti IKEA namještaja koji vraćaju.

– IKEA nastoji ostvariti što pozitivniji utjecaj na ljude i planet te i ove godine, po odličnim uvjetima, omogućavamo otkup starog namještaja u sklopu akcije Green Friday. Primjerice, ako želite vratiti stolić čija je procijenjena vrijednost 200 kuna, zauzvrat ćete dobiti vrijednosnu karticu s iznosom od 300 kuna, koju možete potrošiti kada vam doista bude potrebna. Uz to, kako bi naše poslovanje bilo još cirkularnije, otkupljeni ćemo namještaj ponuditi na prodaju, i tako mu produžiti vijek trajanja,  istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor tržišta IKEA Hrvatska.

IKEA je tvrtka koja nastoji postati u potpunosti klimatski pozitivna do 2030. godine, pa će otkupljene proizvode prodavati u robnoj kući u Zagrebu, na odjelu Kakvo je, takvo je.

Izdvojeni članak

Ormarić sa sto lica: Evo kako jednostavno personalizirati omiljeni namještaj iz IKEA-e

– Želimo ostvariti pozitivan utjecaj na ljude i planet, zato akcijom Green Friday nastojimo potaknuti što održiviju potrošnju. Poklanjanje drugog života stvarima koje više ne trebamo i kupovanje rabljenog IKEA namještaja samo je mali dio onoga što svatko od nas može učiniti kako bismo smanjili svoj ugljični otisak. Akcija koju provodimo dio je naših napora da postanemo potpuno cirkularna tvrtka, što smo istaknuli i na konferenciji UN-a o klimatskim promjenama – COP26, rekao je Gordan Vrankovečki, voditelj održivosti u IKEA Hrvatska.

Ako kojim slučajem niste član kluba IKEA Family, možete se jednostavno učlaniti. Prije povrata je potrebno napraviti popis namještaja, nakon čega je potrebno napraviti online procjenu namještaja, što možete napraviti ovdje. Nakon toga dobijete QR kod, procijenjenu vrijednost i broj prijave predmeta.

Sa svim predmetima, potpuno sklopljenima, dođete na odjel Povrat i zamjena u zagrebačkoj robnoj kući, a nije ni potrebno imati račun. Zaposlenici će zatim provjeriti fizičko stanje svakog komada namještaja i ponuditi konačnu otkupnu cijenu, koju možete i odbiti. Svi vraćeni proizvodi će se i dezinficirati.

Inače, povrat starog namještaja u Zagrebu je moguć tijekom cijele godine, no samo od 10. do 28. studenog, dok traje akcija, kupci mogu zaraditi 50% više povrh procijenjene vrijednosti namještaja. U prošlogodišnjoj kampanji je otkupljeno 155 tisuća komada namještaja diljem svijeta, a na 26 tržišta se rabljeni namještaj može i kupiti.

Copy link
Powered by Social Snap