Pretraga

Ponovno pukao vodovod na Trešnjevci, poplavljena škola i đački dom

A- A+

Cijev je puknula na križanju Selske i Baštijanove ulice na zagrebačkoj Trešnjevci, jutros oko 4 sata i 50 minuta. Ekipe Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. su odmah izašle na teren kako bi sanirali štetu koju je nanijelo puknuće magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda.

Poplava u srednjoj školi | Ramona Ščuric

Jutros nakon puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda, voda je prodrla u obližnje obrazovne ustanove. Šteta je nanijeta Pučkom otvorenom učilištu, privatnoj ekonomskoj školi, sportskoj gimnaziji, đačkom domu i stanu domara. Ravnatelj srednje škole jutros je došao na mjesto štete i poručio kako će nastava morati biti online.

Poplava u srednjoj školi | Ramona Šćuric

Iz gradonačelnikovog ureda prvi se pojavio njegov zamjenik Luka Korlaet. U razgovoru s N1 zaključio je kako su neke etaže prostorija obrazovnih ustanova na nižoj koti od Selske, pa je došlo do izljeva u te prostorije. Nadodao je kako su vatrogasci ispumpali većinu vode koje je bilo pola metra.

Poplava u srednjoj školi | Ramona Šćuric

– Ovo u Selskoj je cjevovod star 69 godina. To je stvarno infrastruktura koja se mora zamijeniti i radi se na tome. Nažalost, ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakvih situacija. Infrastruktura je stara. Ovaj magistralni vod ide od Jadranskog mosta do predjela Sokolovac kod Svetog Duha. Napravljen je projekt zamjene tog magistralnog vrelovoda, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Kornaet.

Sanacija puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj | Ramona Šćuric

Nadodao je u razgovoru s N1 kako građani stvarno imaju razumijevanja jer je loša infrastruktura naslijeđena.

Iz ZET-a javljaju kako će, zbog sanacije magistralnog cjevovoda, autobusna linija 109 Črnomerec – Dugave voziti izmijenjenom trakom. Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević nije htio davati stručna objašnjenja dok ne bude imao bolji uvid u situaciju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap