Pretraga

Poskupljenje plina za kućanstva: Korisnici u dva grada promjenu će itekako osjetiti

A- A+

Hrvatska energetska regulatorna agencija donijela je odluku o promjenama cijena opskrbe kućanstava plinom do kraja ove godine. Nove cijene plina kreću od 01. travnja, a stanovnici nekoliko gradova poskupljenje će itekako osjetiti na kućnom budžetu.

Plin u kućanstvu, ilustracija | foto: Unsplash

Regulatorna agencija nove cijene opskrbe plinom objavila je za 32 distribucijska centra.

Nove cijene plina građani mogu očekivati od 01. travnja. Odlučila je tako Hrvatska energetska regulatorna agencija na svojoj prošlotjednoj sjednici. Ali, poskupljenje nije jednako za sve. Nove cijene plina na svom kućnom budžetu najviše će osjetiti stanovnici velikih gradova, posebice Zagreba i Osijeka.

Poskupljenje u velikim gradovima

Poskupljenje cijene plina dogodit će se u velikim gradovima, dok će u onim nešto manjim, poput Koprivnice, plin pojeftiniti. Od ukupno 32 distribucijska centra kod njih 11 doći će do poskupljenja, dok će kod 21-og plin pojeftiniti. Kako iz Here navode, do promjena u cijenama plina dolazi zbog troškova nabave i opskrbe plinom.

Plin će najviše poskupjeti u Zagrebu, za čak 10 posto, dok će u Osijeku poskupljenje biti šest posto. Stanovnici Rijeke osjetit će poskupljenje od četiri posto, Varaždina i Zaboka tri posto, a Orahovice 2,7 posto.

Pojeftinjenje plina očekuje se u Koprivnici, Svetoj Nedelji, Slavonskom Brodu, Kutini i Krapini.

Prema izračunu aplikacije Hrvatske energetske regulatorne agencije, na godišnjoj razini poskupljenje u Zagrebu će biti 497 kuna, a u Osijeku 307 kuna. S druge strane, stanovnici Koprivnice na godišnjoj razini platit će 218 kuna, piše portal Vijesti.hr.

Copy link
Powered by Social Snap