Pretraga

Potpisan važan ugovor za Primorsko-goransku županiju: Kreće izgradnja investicije vrijedne 33,3 milijuna kuna

A- A+

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan i predsjednik Uprave GP Krk Josip Purić potpisali su važan ugovor za Primorsko-goransku županiju, posebice općinu Matulji. Ugovorom vrijednim 33,3 milijuna kuna dogovorena je izgradnja čvora Trinajstići kojim se planira realizirati povezivanje Matulja i okolice s riječkom obilaznicom, kao i autocestom.

Radovi, ilustracija; u krugu ministar Oleg Butković | foto: Pexels

Ugovor o radovima izgradnje čvora Trinajstići potpisan je jučer, a svemu je svjedočio Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradnjom čvora Trinajstići na trasi autoceste A7 planira se povezivanje općine Matulji i njene okolice s riječkom obilaznicom, a čime će se omogućiti spajanje radnih zona na obilaznicu, kao i rasterećenje cestovne mreže i raskrižja u Matuljima što bi u konačnici trebao pridonijeti i gospodarskom razvoju te smanjenju gužvi.

Čvor Trinajstići, čija je realizacija vrijedna 33,3 milijuna kuna i koju su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan i predsjednik Uprave GP Krk Josip Purić, izgradit će se između čvorova Matulji i Jurdani.

Čvor za razvoj poduzetničkih zona

Potpisivanju ovog važnog ugovora za Primorsko-goransku županiju svjedočio je i ministar Oleg Butković koji je pritom naveo kako je riječ o projektu važnom za povezivanje Matulja i Kastva s Rijekom i za razvoj poduzetničkih zona.

– Puno smo prisutni s velikim infrastrukturnim projektima u Primorsko-goranskoj županiji i Istri. Od druge cijevi tunela Učka, do završetka Istarskog ipsilona, obilaznice Novog Vinodolskog za koju će sljedećeg tjedna biti donijeta odluka o izvođaču, i niza drugih prometnih projekata koji u ovoj županiji iznose oko dvije milijarde kuna, napomenuo je ministar Butković.

Izdvojeni članak

I prije predaje ponuda za gradnju zaustavljena javna nabava za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak

Poseban naglasak, navodi ministar Butković, mora se staviti i na poduzetničku zonu Miklavija u Matuljima koja predstavlja veliki gospodarski potencijal sa Zagrebačkom obalom za koju će za nekoliko dana biti otvorene ponude potencijalnih koncesionara.

Rekonstruiranje cestovnog sektora uspješno ide kraju, dodaje Butković uz napomenu da se odustalo od monetizacije i prodaje autocesta. Trenutno se, kaže, čeka konačno odobrenje Europske komisije, a potom slijedi raspisivanje natječaja za uvođenje novog sustava naplate cestarine, koji će biti beskontaktni, bez rampi, a smanjit će gužve na autocestama.

Copy link
Powered by Social Snap