Pretraga

Potpisani ugovori: Zagrebačka županija kreće u sanaciju klizišta vrijednu skoro 5 milijuna eura

A- A+

Zagrebačka županija osigurala je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU za sanaciju klizišta ukupne vrijednosti 4,9 milijuna eura. Riječ je o ukupno 47 klizišta koja će se sanirati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina, a ugovore s izvođačima radova potpisao je župan Stjepan Kožić.

potpisani ugovori s izvođačima radova za sanaciju klizišta u Zagrebačkoj županiji

Potpisani ugovori s izvođačima radova za sanaciju klizišta u Zagrebačkoj županiji | foto: Zagrebačka županija

Kožić je rekao kako s obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u šest grupa. Ovom prilikom su potpisani ugovori za pet grupa u vrijednosti 4,6 milijuna eura, a najavio i da će početkom ožujka biti potpisan ugovor za posljednju grupu, vrijedan 300 tisuća eura. Kožić je istaknuo i kako se ove godine u prometnu infrastrukturu na području Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU ulaže gotovo 64 milijuna eura.

Tako je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka krajem siječnja ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao ugovore za sanaciju 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara.

Izdvojeni članak

Zagrebačka županija izdvojila 5 milijuna kuna kojim će sufinancirati uređenje, sanaciju i izgradnju infrastrukturnih objekata

Saniranje 82 klizišta

– Umjesto standardnih 4 klizišta godišnje, koliko si možemo priuštiti iz vlastitih sredstava, ove godine ćemo zahvaljujući sredstvima povučenim iz Fonda sanirati 82 klizišta. Pridodamo li tome ceste i mostove dolazimo do investicije koju sami ne bismo realizirali narednih 30 godina, pojasnio je Landeka uputivši stanovnicima Županije apel za strpljenje zbog niza radova koji će podrazumijevati pojedinačna zatvaranja cesta i obilazne pravce.

Landeka je rekao i kako je ovo povijesna investicija i prilika koju su Zagrebačka županija i ŽUC iskoristili, a koja će znatno utjecati na kvalitetu lokalnih i županijskih cesta. U ime izvođača radova, direktor tvrtke Vodoprivreda Zagorje d.o.o. Tomislav Harapin istaknuo je kako je građevinska operativa spremna te da će već krajem ovog tjedna radovi početi istovremeno na više lokacija.

Copy link
Powered by Social Snap