Pretraga

Zagrebačka županija izdvojila 5 milijuna kuna kojim će sufinancirati uređenje, sanaciju i izgradnju infrastrukturnih objekata

A- A+

Početkom mjeseca je Zagrebačka županija raspisala javni poziv, koji je otvoren do 20. svibnja, a njime poziva gradove i općine da prijave projekte  i ostvare bespovratna sredstva za uređenje dječjih igrališta, društvenih i vatrogasnih domova, područnih škola i slično. Županija je za ovu namjenu izdvojila 5 milijuna kuna.

Uređeno dječje igralište u Mariji Gorici | foto: Zagrebačka županija

Dječje igralište u Trsteniku u Mariji Gorici obnovljeno je ‘od glave do pete’.  Novo opločenje, stol s klupama, ljuljačke, vrtuljak, penjalice, njihalice, tobogan, kućica i uređeni okoliš vrijedni su 600 tisuća kuna, a ovaj najvažniji projekt za trsteničke mališane, jedan je od 32 projekta koje je Zagrebačka županija sufinancirala putem javnog poziva za uređenje infrastrukture na ruralnim područjima u 2021. godini.

Upravo je ovih dana raspisan novi javni poziv za tu namjenu vrijedan 5 milijuna kuna pa je i sam zamjenik župana Zagrebačke županije, Damir Tomljenović, pozvao gradove i općine da do 20. svibnja ove godine prijave nove projekte i ostvare bespovratno do 500 tisuća kuna po projektu.

Izdvojeni članak

Javni poziv: Zagrebačka županija namijenila 9.4 milijuna kuna sredstava za komunalnu infrastrukturu

U protekle dvije godine sufinancirano ukupno 69 projekata

Tako je u protekle dvije godine, kroz ‘mjere ruralnog razvoja’,  Zagrebačka županija sufinancirala izgradnju i uređenje 18 nerazvrstanih cesta, 12 društvenih te 10 vatrogasnih domova, 12 energetskih obnova zgrada javne namjene, 12 dječjih igrališta, dva vrtića, jedne sportske dvorane, jednog parkirališta i jednog mosta na svom području, a za sve te investicije izdvojila je oko 10 milijuna kuna.

– Nekad su se djeca na selu igrala u polju, krpenom loptom, u pijesku, a danas im ipak želimo pružiti sve ono što postoji i u većim, gradskim sredinama, rekla je načelnica općine Marije Gorice Marica Jančić, a pri tome je zahvalila i Zagrebačkoj županiji što je s 250 tisuća kuna sufinancirala ovo, treće po redu igralište na području te općine.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i dr. Prihvatljive aktivnosti su građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i/ili opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše do 500.000 kuna.

Više informacija o javnom pozivu je dostupno ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap