Pretraga

Javni poziv: Zagrebačka županija namijenila 9.4 milijuna kuna sredstava za komunalnu infrastrukturu

A- A+

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 9.4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje i sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata te uređaja komunalne infrastrukture u 2022. godini. Sufinancirat će se programi i projekti gradova i općina od 60 do 100 posto iznosa vrijednosti, ovisno o indeksu razvijenosti, s najviše do 1.000.000 kuna.

komunalni radovi | foto: Unsplash | Sean Foster

Javni poziv bit će otvoren sve do iskorištavanja sredstava, a najksanije do 30. studenog 2022. godine, piše na službenim stranicama Zagrebačke županije. Zamjenik župana Damir Tomljenović pozvao je gradove i općine da prate javne pozive kako bi mogli prijaviti projekte.

– Ovo samo jedan u nizu javnih poziva namijenjen našim gradovima i općinama kojima želimo unaprijediti infrastrukturu, a time i kvalitetu života svih stanovnika na području Zagrebačke županije, kazao je Tomljenović.

Programi i projekti mogu se sufinancirati od 60 do 100 posto iznosa vrijednosti, zavisno o indeksu razvijenosti, ali najviše do milijun kuna. Inače, opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje možete pročitati ovdje.  Za više informacija možete se dobiti na broju 01/6311-685, ili se pak može poslati upit na mail adresu:  [email protected].

Copy link
Powered by Social Snap