Pretraga

Predaja zahtjeva preko sustava eObnova biti će privremeno nedostupna

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je stranicama obavijestilo kako će usluga eObnova putem sustava eGrađani biti privremeno nedostupna od petka 16. travnja 2021. od 16 sati do ponedjeljka 19. travnja 2021. do 7 sati.

e-Obnova

– Obavještavamo građane da će usluga eObnova putem sustava eGrađani biti privremeno nedostupna od petka 16. travnja 2021. od 16 sati do ponedjeljka 19. travnja 2021. do 7 sati, zbog aktivnosti vezanih uz migraciju podataka i dokumenata Ministarstva iz aplikacijskog sustava eUred u sustav eGOP, stoga elektronička predaja zahtjeva za obnovu građevina stradalih u potresu i dodjelu novčane pomoći u tom periodu neće biti moguća, stoji na stranicama Ministarstva.

Podsjetimo, inovativni sustav izradio se kako bi se građanima maksimalno olakšao postupak podnošenja zahtjeva za obnovu.

Izdvojeni članak

Skoro godinu dana od potresa s radom počinje Informativni centar ‘Obnova’

Sustav olakšao podnošenje zahtjeva

Jednostavan pristup aplikaciji za sve fizičke i pravne osobe omogućen je u ožujku ove godine putem sustava e-Građani, te je za ulaz preko NIAS-a dovoljna vjerodajnica razine 3.

Aktivacijom ovog sustava građanima je omogućeno ispunjavanje elektroničkog obrasca bez potrebe dolaska u Ministarstvo, kao i prilaganje potrebne dokumentacije, poput vlasničkog lista, a građani biraju koji obrazac će ispuniti, ovisno što traže, je li to konstrukcijska obnova, uklanjanje građevine ili zahtjev za novčanu pomoć.

Za sve obrasce obvezan je upis katastarske općine i broj katastarske čestice. Nakon toga bira se status, odnosno je li riječ o vlasniku zgrade/posebnog dijela zgrade odnosno uništene obiteljske kuće ili suvlasniku zgrade/posebnog dijela zgrade odnosno uništene obiteljske kuće. Zahtjev se popunjava odgovorima na pitanja kroz aplikaciju, a odabirom ikone ? prikazuje se opširan opis ponuđenih modela obnove.

Nakon što su svi podaci uneseni i spremljeni, zahtjev se može predati, a zadnji korak prijave je potvrda predavanja zahtjeva.

Copy link
Powered by Social Snap