Pretraga

U funkciju stavljena najbrža aplikacija: Kreće predaja elektroničkih zahtjeva za obnovu

A- A+

Nakon nekog vremena čekanja napokon je s radom krenula aplikacija e-obnova. Riječ je o najnovijem informatičkom programu koji je nastao u suradnji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine s tvrtkom APIS IT, a koji bi građanima maksimalno olakšati proces predaje zahtjeva za obnovu.

e-Obnova | foto: eGrađani

Novi sustav predstavio je jučer na 46. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministar Darko Horvat.

Sustav e-Obnova osmišljen je u želji da se građanima maksimalno olakša postupak podnošenja zahtjeva za obnovu, ali i da se cijeli postupak ubrza. Sustav je osmišljen u suradnji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i tvrtke APIS IT, a prema Zakonu o obnovi.

Pristup aplikaciji, na kojoj se nalazi svih osam obrazaca koji se mogu popuniti u podnošenju zahtjeva za obnovu, fizičkim i pravnim osobama omogućen je preko platforme e-Građani, vjerodajnicom razine tri.

Izdvojeni članak

Lokalni izbori i obnova: U potresu stradalo 51 biračko mjesto, Vlada predstavila e-Obnovu

Sve za obnovu na jednom mjestu

Ministar Horvat najavio je i skoro otvaranje Informativnog centra ‘Obnova’ u Zagrebu. U ovom centru na jednom mjestu naći će se službenici Ministarstva, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te djelatnici Pravne klinike.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap