Pretraga

Predstavljen proračun Velike Gorice za 2022. godinu, najveći iznos za asfaltiranje prometnica do sada

A- A+

U ponedjeljak je predstavljen proračun Velike Gorice za 2022. godinu, a predstavio ga je gradonačelnik Gorice, Krešimir Ačkar. U proračunu su predviđeni ukupni rashodi od 633,5 milijuna kuna, a veliki iznosi će biti odvojeni za asfaltiranje prometnica.

Velika Gorica | Screenshot/GoogleKarte

 

Proračun za 2022. godinu je razvojan, usmjeren na potrebe građana i osnovnih životnih uvjeta kao i cjelokupni rast Velike Gorice, poručio je danas na tiskovnoj konferenciji za medije gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, predstavivši prijedlog najvažnijeg dokumenta za 2022. godinu, odnosno proračuna koji će se sutra naći pred gradskim vijećnicima, prenosi vgdanas.

Izdvojeni članak

Novi projekt Grada Zagreba na Slavonskoj aveniji, pogledajte gdje će se graditi nadvožnjak od 150 milijuna kuna

– Proračunom su predviđeni ukupni rashodi od 633,5 milijuna kuna, a u izradu su uključeni bili i građani putem anketa, mjesne samouprave, upravni odjeli Grada Velike Gorice kao i ustanove. Ako bi se moralo posebno naglasiti jednu značajku ovog proračuna to bi svakako moralo biti asfaltiranje prometnica, rekao je Ačkar.

Izdvojit će se skoro 100 milijuna kuna za uređenje i održavanje cesta, a to je daleko najveći iznos u povijesti grada za navedenu stavku.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pao prvi snijeg na Sljemenu, iz grada nam odgovorili o početku rada žičare

– Uređuju se prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija VG, gradimo nogostupe, poboljšavamo prometnu sigurnost. Grade se prometnice koje povećavaju investicije i donose otvaranje novih radnih mjesta, poručio je Ačkar.

U proračunu je navedena stavka i obnova područne škole Dubranec od šest milijuna kuna, 700.000 kuna za sanaciju Dvorca Lukavec, izgradnja odlagališta Mraclinska Dubrava (1,7 milijuna kuna), izgradnja Reciklažnog dvorišta Velika Gorica (500.000 kuna) i izgradnja postrojenja za korištenje obnovljivih izvora energije (550.000 kuna).

Predstavljen proračun Velike Gorice za 2022. godinu, najveći iznos za asfaltiranje prometnica do sada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap