Pretraga

Privode se kraju radovi na lijevoj obali Drave: Najpopularnija plaža istoka Hrvatske uskoro će biti spremna za kupače

A- A+

Smještena na lijevoj obali Drave plaža Copacabana najpopularnija je, a prema nekima i najljepša plaža kontinentalne Hrvatske. Približavanjem kraja radova popularna Copacabana, ili kako je Osječani od milja nazivaju Kopika, uskoro će moći dočekati prve ovogodišnje kupače.

plaža copacabana

Plaža Copacabana u Osijeku | foto: Grad Osijek

Dovršetak radova uređenja plaže Copacabana podudara se s početkom sezone kupanja na lijevoj obali rijeke Drave.

Osječani će se ove kupališne sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj, 30 metara dugoj, najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj – Copacabani. Radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane Kopike polako se bliže svome kraju pa su novouređenu Copacabanu posjetili novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

Tjedan dana do otvaranja

Novoizabrani osječki gradonačelnik Ivan Radić ujedno je i inicijator ideje uređenja najpopularnije i najpoznatije plaže kontinentalne Hrvatske.

– Nasipano je 6500 kubika pijeska na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji. Ispunjavamo obećanje koje smo dali građanima, a uredit ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku, navodi Radić.

Do početka kupališne sezone planira se i rješavanje tuševa na plaži koji trenutno nisu u funkciji, o čemu su gradonačelnika obavijestili sami građani.

–  Izdao sam nalog Unikomu da se pokosi trava i na ostalim dravskim kupalištima. Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani, ali i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali. Bazeni, nažalost, neće ove godine biti u funkciji, ali ćemo učiniti sve da i taj problem čim prije riješimo. Tražit ćemo izvore financiranja izvan gradskog proračuna koliko to bude moguće, zaključuje Radić.

Izdvojeni članak

Za Copacabanu ipak 60 milijuna kuna: Voda iz bazena onečišćuje Dravu

Posjet novouređenoj Copacabani Radić je iskoristio kako bi naglasio da radovi građane Osijeka neće koštati niti jednu kunu. Pojasnio je to i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu, koji navodi da se radi o redovitim aktivnostima u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u okviru održavanja plovnog puta na rijeci Dravi.

– Mi smo zamolili da se temeljem Elaborata odlaganja pješčanog materijala uz lijevu obalu Drave, kojeg su izradile Hrvatske vode, taj pijesak koji se nataložio u plovnom putu odloži ovdje. Ovo je dobitna kombinacija za sve i zaista dobra stvar za Osijek i Osječane, dodaje Kovačević.

plaža copacaban

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević u posjeti radovima na plaži Copacabana | foto: Grad Osijek

Privode se kraju radovi na lijevoj obali Drave: Najpopularnija plaža istoka Hrvatske uskoro će biti spremna za kupače
Share via
Copy link
Powered by Social Snap