Pretraga

Propao plan otvaranja žičare na Sljemenu: Buka uzrokovala probleme i nove potencijalne troškove

A- A+

Deveta uporabna dozvola zagrebačke žičare na Sljemenu još uvijek nije stigla, a na sve se čeka zbog izvješća o mjerenju buke. Priča o problemu s bukom krenula je krajem prošlog mjeseca kada je vršiteljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izjavila da se čeka još samo jedna dozvola. No, prema trenutnim podatcima priča o otvaranju žičare morat će još pričekati.

Žičara na Sljemenu | foto: Grad Zagreb

Na izdavanje devete uporabne dozvole za rad zagrebačke žičare još uvijek se čeka.

Prema najnovijim podatcima, koje doznaju 24sata iz izvora u Državnom inspektoratu, Sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme, a kao glavni razlog navodi se neispunjavanje pravila o prekomjernoj buci.

Sanitarna inspekcija tehnički pregled žičare napravila je prošle subote, a nakon kojeg se očekivalo mišljenje o pitanju žičare i buke.

Novi troškovi neotvorene žičare

Problem je nastao s otvaranjem pitanja je li mišljenje o buci u domeni prometne infrastrukture. O svemu se očitovalo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz kojeg navode da buka nije njihova domena s uputom Gradu Zagrebu da rješenje problema zatraži od Fakulteta prometnih znanosti.

Izdvojeni članak

Otvorenje žičare blokirano zbog buke, u Gradu Zagrebu tvrde kako se namjerno odugovlači

S druge strane, Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata zbog pitanja buke Grad Zagreb upućuje na Ministarstvo zdravstva, navodi. Cijelu situaciju iz Grada Zagreba zbog toga ocjenjuju kao namjerno odugovlačenje zbog lokalnih izbora.

Kako neslužbeno doznaju 24sata izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta.

Više o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi borave i rade saznajte u Pravilniku koji definira pitanja buke, kako u otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima.

Copy link
Powered by Social Snap