Pretraga

Radnik upao u peć za taljenje željeza: Istog trenutka mu se rastopila polovica tijela

A- A+

U Caterpillarovoj ljevaonici Mapleton u Illinoisu je došlo do tragične nesreće. Jedan od radnika je pao u peć za taljenje željeza pri čemu mu se rastopila polovica tijela.

Taljenje željeza | foto: Youtube screenshot

Radnik Steven Dierkes (39) je pokušao uzeti uzorak iz peći za taljenje, međutim spotaknuo se i pao u rastopljeno željezo temperature od 1.440 °C. Polovica radnikova tijela je ostala izvan peći, a prema riječima njegova kolege iz ljevaonice, nesretni je čovjek odmah preminuo, piše Toronto Sun.

Njegova je smrt pod istragom, ali prema izvješću mrtvozornika Jamieja Harwooda, u incidentu od 2. lipnja, se ne sumnja na prekršaj. Ipak, postoji izražena zabrinutost zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola ljevaonice budući da ovo nije jedina jedini nesretni slučaj koji se dogodio u posljednje vrijeme.

Naime, u prosincu je preminuo i 50-godišnji električar Scott Adams koji je bio doveden da instalira novu opremu u tvornici. On je pao sa šest metara visine dok se penjao uz ljestve, a istraga okolnosti njegove smrti također još uvijek traje. Jedan od zaposlenika je kazao kako je Dierkes u tvornici radio tek pet dana te da nije imao dovoljno iskustva kako bi uzimao uzorak željeza, piše Toronto Sun. Iza Stevena Dierkesa, ostale su njegova partnerica i tri kćeri u dobi od dvanaest, pet i četiri godine.

Izdvojeni članak

Kobna nesreća na gradilištu: Preminuo radnik (48) u Orašcu kod Dubrovnika

Copy link
Powered by Social Snap