Pretraga

S gradilišta pokradene vrijedne stvari: Lopovi mjesecima krali i preprodavali wc školjke, bojlere, klime…

A- A+

Troje muškaraca mjesecima je kralo vrijedne stvari iz objekata koji su u izgradnji, a nalaze se na dubrovačkom području. Tako su mnogi vlasnici ostali bez vrijednih uređaja, sanitarne opreme i alata, a radi se o ukupnoj šteti od gotovo 124 tisuće eura.

policija

Policija | foto: Pixabay

Policijska uprava dubrovačko-neretvanske uhitila je tri muške osobe, hrvatske državljane u dobi od 30, 45 i 40 godina, a koji se sumnjiče za seriju kaznenih djela krađa i teških krađa. Sumnjiči ih se da su u sedam odvojenih slučajeva, u kojima su ponekad djelovali zajednički, a ponekada pojedinačno, krali predmete iz objekata u izgradnji.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 30-godišnjak i 40-godišnjak, iz unutrašnjosti šest objekata u izgradnji, na gradilištu u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj, ukrali
61 unutarnju jedinicu klima uređaja, 14 vanjskih jedinica klima uređaja i 45 električnih bojlera zapremine 80 litara. Osumnjičeni su da su ukrali i 23 viseće toaletne školjke, 1 tuš kabinu, 12 komada umivaonika, 10 komada miješalica za umivaonik, 3 tuš seta i 19 poklopnica za ugradbene tuš kanalice.

Izdvojeni članak

Nakon potresa na Banovini se bezobrazno krade: Pogledajte po što se dolazi u oštećene objekte

Sve gore navedeno krali su od početka lipnja do početka prosinca prošle godine. Spomenuti 30-godišnjak se također sumnjiči za dvije odvojene provale počinjene tijekom siječnja ove godine. Navodno je provalio u gradilišta stambene zgrade u Solinama u Župi Dubrovačkoj odakle je otuđio 3 bušilice, laser, mokro-suhi usisavač, više komada trafoa i više komada rasvjetnih tijela.

Ukradeno su prodavali

Policija navodi i kako je ista osoba osumnjičena za dvije krađe starinskih kamenica s kamenim poklopcima. Kamenice su ukradene iz dvaju različitih dvorišta obiteljskih kuća s područja Dubrovnika, a otuđene su tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine. Navedeni 30-godišnjak je, prema sumnji policije, ukrao i alate iz dvorišta obiteljske kuće u Komolcu. Radi se o aparatu za varenje, kutnoj brusilici, udarnoj bušilici, većoj količini odvijača i osigurača te dvije jakne.

Izdvojeni članak

Sramotna krađa: U Petrinji ukrali dijelove radnih strojeva s gradilišta, šteta od 9 tisuća eura

Ovu posljednju krađu osumnjičeni 30-godišnjak je počinio zajedno sa 45-godišnjakom kojeg policija sumnjiči i za krađu dvaju televizora i jednog prijenosnog računala iz kuće u Mokošici. Osumnjičeni su ukradene predmete prodavali po nižim cijenama.

Policija je, u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, jedan dio ukradenih predmeta pronašla i vratila njihovim vlasnicima, dok se potraga za preostalim otuđenim predmetima nastavlja. Osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv preostale dvojice osumnjičenih, kaznena prijava ide u redovnoj zakonskoj proceduri.

Copy link
Powered by Social Snap