Pretraga

Sanitarna inspekcija obavila pregled sljemenske žičare, kako se čini posljednji

A- A+

Nakon toliko vremena kojeg je žičara provela ugašena, a potpuno ispravna, čini se kako se cijela priča privodi kraju. Danas, u petak, Sanitarna inspekcija je obavila tehnički pregled sljemenske žičare te imaju do 8 dana kako bi potvrdili da žičara zadovoljava sve tehničke uvjete.

Žičara Sljeme | Žičara Sljeme

Voditelj projekta zagrebačke žičare Goran Radić kazao je da su dojmovi s tehničkog pregleda pozitivni i da mjerenja zadovoljavaju razinu buke koja je ustvrđena novim pravilnikom o buci, koja je 65 decibela, prenosi Index.

– Danas se pregledavala cijela izmjena dozvole zbog razine buke. Ta mjerenja su vršena u srijedu. Ljudi su taj elaborat uzeli. Svi ostali sudionici dali su odavno dozvolu i pozitivno mišljenje, rekao je Radić.

U roku od osam dana Sanitarna inspekcija dat će svoje mišljenje je li žičara izvedena u skladu sa svim tehničkim uvjetima, poznato je da je sporni dio žičare bila buka. No, ministar Beroš je zakon u dozvoljenoj buci izmjernio tako da bi 65 decibela sada trebalo biti u redu. Dobije li žičara zeleno svjetlo, preostaje još samo da Grad Zagreb izda uporabnu dozvolu, stoga se čini da je datum kada će putnici napokon sjesti u dugoočekivanu žičaru sve bliži.

– Vozit će putnom brzinom od četiri metra u sekundi. U satu tom putničkom brzinom može prevesti oko tisuću putnika, a vožnja će trajati, koliko smo mi mjerili, 22 minute, rekao je voditelj projekta.

Radić je rekao i da se neki dan vozio u žičari kad je puhao sjeverac i da je malo ljuljalo te da je žičara sigurna.

Copy link
Powered by Social Snap