Pretraga

Sindikat graditeljstva izborio novo povećanje plaća: U ovoj hrvatskoj firmi plaće rastu za 12%

A- A+

Sindikat graditeljstva Hrvatske izborio je novu pobjedu za svoje radnike. Potpisali su novi kolektivni ugovor s tvrtkom Dilj u Vinkovcima, s kojim je osiguran rast plaća od 12%. Dilj je inače članica NEXE Grupe.

Foto: bauštela.hr

Dilj d.o.o. Vinkovci, članica NEXE Grupe i Sindikat graditeljstva Hrvatske – sindikalna podružnica DILJ d.o.o. Vinkovci potpisali su novi kolektivni ugovor, koji će biti na snazi od od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2024. godine. Uz povećanje budžeta za plaće od 12%, s ovim kolektivnim ugovorom su zadržana sva stečena materijalna prava radnika poput božićnice, regresa, stimulacije, nagrade za ostvarene rezultate rada, potpora, darova i ostalog.

Davor Vidaković, direktor društva DILJ d.o.o. Vinkovci, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješno dovršenog procesa kolektivnog pregovaranja tijekom kojeg su, kao prilog Kolektivnog ugovora, redefinirani i platni razredi koji predstavljaju raspon plaće za pojedine grupe radnih mjesta, a sukladno složenosti poslova na pojedinom radnom mjestu.

Izdvojeni članak

SGH sklopio novi kolektivni u Samoborki: Veće plaće i više godišnjeg, ugovorena i prigodna nagrada

Vidaković je rekao kako vjeruju da će, kao i do sada, nastaviti dobru suradnju sa Sindikatom u cilju povećanja zadovoljstva njihovih zaposlenika. Na čelu sindikalnog pregovaračkog odbora je bila Suzana Cikač.

– Ovaj Kolektivni ugovor iznimno je važan za radnike, pogotovo u ovim neizvjesnim vremenima, stoga smo zadovoljni što je naš poslodavac prepoznao vrijednost ovakvog načina zaštite svojih zaposlenika. Cilj je da zajedničkim snagama stvaramo nove vrijednosti i da se svi na radnom mjestu osjećaju cijenjeno i podržano, rekla je glavna sindikalna povjerenica Cikač.

Copy link
Powered by Social Snap