Pretraga

Šurjak kretao u investiciju vrijednu oko 15 milijuna kuna: Planirao izgradnju četiri vile na Hvaru

A- A+

Josip Šurjak, bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, koji je uhićen u aferi INA, imao je u planu investiciju vrijednu oko 15 milijuna kuna. S tri partnera je planirao graditi četiri ‘urbane vile’ na otoku Hvaru, u mjestu Dol.

Hvar, foto: Unsplash; Aleksandra Krasinska

Mjesto gradnje, na kojem su već započeli iskopi, nalazi se u neposrednom susjedstvu mjesta Svirče, otkud je rodom i premijer Andrej Plenković, koji poznaje Šurjaka. Iskopi su već počeli, a i građevinska dozvola bi uskoro trebala biti izdana, saznaju Index istrage.

Šurjak je i prije posla s Inom imao, temeljem nasljedstva, kuću u Hvaru od 222 kvadrata, niz zemljišta, stan od 40-ak kvadrata u Ulici Crvenog Križa u Zagrebu, kao i stan od 100 kvadrata u Petrovoj ulici. Šurjaci su imali i stan od 74 kvadrata u Vukovarskoj ulici, u kvartu Trnje.

Šurjak je od 2020. godine, kada je započeo ‘posao’ s plinom, kupio tek jednu nekretninu. U listopadu 2021. godine, kupio je stan od 136 kvadrata s garažom u Murteru, u zgradi s četiri stana i bazenom. Vijest o velikoj investiciji na Hvaru je ipak novost.

Izdvojeni članak

Jedan od uhićenih u aferi Ina kupovao zgrade: Njegov je i hotel u Dubravi

U pitanju su četiri odvojene parcele, na kojima je predviđena izgradnja četiri vile. Parcele su u vlasništvu Šurjaka, liječnika Vinka Bogdanića koji radi izvan Hrvatske, Zorana Bogdanovića porijeklom s Hvara i 89-godišnje Lenke Plenković koja živi u Dolu. Kako doznaju Index istrage, umirovljenica, koja nije u rodbinskim odnosom s premijerom, je dala dio zemljišta za izgradnju vila u Dolu.

Radovi u Dolu su započeli već ovog ljeta, ali veći građevinski radovi su najavljeni za predstojeću jesen. Nije poznato hoće li se nastaviti radovi, ali navodno bi se trebao graditi samo dio planiranih vila. Gradonačelnik Starog Grada na Hvaru, Antonio Škarpa, je potvrdio da je upoznat s činjenicom da su započeti neki osnovni radovi za izgradnju, ali i da za sada nije izdana građevinska dozvola. Rekao je i kako Šurjak nije dolazio u službene prostorije grada u vezi s ishođenjem dozvola ili drugim poslovima vezanim uz investiciju.

Šurjak kretao u investiciju vrijednu oko 15 milijuna kuna: Planirao izgradnju četiri vile na Hvaru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap