Pretraga

Jedan od uhićenih u aferi Ina kupovao zgrade: Njegov je i hotel u Dubravi

A- A+

Poduzetnik Goran Husić jedan je od petero uhićenih u velikoj akciji policije i USKOK-a vezanoj za pljačku Ine. U ovoj velikoj prevari, sumnja se da je Husić zaradio preko 90 milijuna kuna, od čega je dio odlučio uložiti u – nekretnine.

Srušena pečenjara u Dubravi, foto: srednja.hr | Martina Gelenčir

Prije nego što je Husić ušao u posao s poslovnim partnerom Josipom Šurjakom, predsjednikom Hrvatske odvjetničke komore, posjedovao je samo dio kuće u Sesvetama u Pirinovoj ulici, odnosno stan od 107 kvadrata. Nakon toga kreće strelovito brzo ‘skupljanje’ nekretnina, pa je u manje od godinu dana kupio četiri velike nekretnine u Biogradu na moru i tri veće zgrade u Zagrebu, piše Index.

Uz spomenute, i njegova supruga je nedavno postala vlasnica jedne zgrade i kuće, ali temeljem nasljedstva. Ono što je zanimljivo jest to da ni na jednoj Husićevoj nekretnine nema zabilježbe kredita, što bi značilo da su sve kupljene gotovinom.

U listopadu prošle godine je u Biogradu na moru kupio kuću s četiri stana  – stan u suterenu od 98 kvadrata, stanove u prizemlju i na prvom katu od 89 kvadrata i stan u potkrovlju od 92 kvadrata. Kuća se nalazi u ulici Jurja Klovića, gdje je u ožujku kupio i susjednu parcelu s kućom od 174 kvadrata i dvorištem od 365 kvadrata. U otprilike isto vrijeme je kupio i maslinik od gotovo 600 kvadrata. Nešto ranije, u listopadu 2021. godine, kupio je još jednu susjednu parcelu, ali nešto manju, od tek 90 kvadrata.

Izdvojeni članak

Cijene nekretnina strmoglavo rastu: Prosječan kvadrat stana preko 10.000 eura

Osim što je skupljao nekretnine u Biogradu na Moru, osigurao se i u Zagrebu. Kupio je u prosincu 2021. godine kuću i dvorište s gospodarskom zgradom od 453 kvadrata na Bukovečkoj cesti, u studenom iste godine zgradu u Kišpatićevoj ulici od 445 kvadrata, a u listopadu iste godine je postala njegova i poslovna zgrada od 442 kvadrata s poslovnim prostorom od 167 kvadrata i dva trosobna stana.

U isto vrijeme je kupio i stari hotel na zagrebačkom predjelu Dubrava, koji je srušio kako bi krenuo u izgradnju novog objekta. O tom hotelu se dosta pisalo prije nekoliko dana, kada je tijekom izvođenja radova rušenja, došlo do problema pa je stradala i susjedna zgrada, pečenjara Kaštel. Više o tome možete pročitati ovdje. Uz spomenuti hotel, u Dubravi je kupio i parcelu od 635 hektara, piše Index.

Izdvojeni članak

Nevjerojatna scena u Dubravi: Pečenjara stradala prilikom urušavanja hotela

Njegova supruga je također postala vlasnica nekoliko nekretnina, ali temeljem nasljedstva. U svibnju je naslijedila kuću u Kutini koja s dvorištem i garažom ima ukupno 1.479 kvadrata, kao i zgradu u Trepčanskoj ulici u predjelu Granešina u Zagrebu.

Jedan od uhićenih u aferi Ina kupovao zgrade: Njegov je i hotel u Dubravi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap