Pretraga

Teška prometna nesreća na autocesti: Poginuo jedan radnik (38), drugi (53) teško ozlijeđen

A- A+

Sinoć je u teškoj prometnoj nesreći na A7 stradao jedan djelatnik Hrvatskih autocesta. Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije, gdje je ograničenje brzine u tom trenutku bilo 40 km/h. Vozač kamiona (65) je vozio većom brzinom i došlo je prometne u kojoj je život izgubio jedan radnik, a drugi je teško ozlijeđen.

Autocesta, ilustracija | Foto: Hrvatske autoceste

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a- ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

Izdvojeni članak

Teška nesreća na radu u Sisku: Poginuli vlasnik klesarskog obrta (38) i radnik (22)

HAC izrazio sućut obitelji preminulog radnika

Iz HAC-a su izrazili duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji preminulog djelatnika izrazili sućut, a ozlijeđenom djelatniku zaželjeli što brži oporavak. Zamolili su i za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji njihovih djelatnika kao i za samu tvrtku.

– Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo na 40 km/sat upravo iz razloga što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima. Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, upozorili su iz HAC-a.

Copy link
Powered by Social Snap