Pretraga

Tomaševićev mandat započeo velikim rezovima: Stižu prvi otkazi zaposlenicima Holdingove podružnice

A- A+

Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, podružnica Zagrebačkog holdinga, prvo je na redu velikih rezova u mandatu novoizabranog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Otkazi će biti uručeni 35 agencijskih radnika od kojih neki za podružnicu Holdinga rade preko šest godina.

tomislav tomašević

Gradsko poglavarstvo, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević | foto: Grad Zagreb

Među 35 agencijskih radnika u Zagrebačkom holdingu kojima će do 30. lipnja biti uručeni otkazi nalaze se i dio onih koji su radili na ugovoru na određeno.

Gradsko komunalno-stambeno poglavarstvo, podružnica Zagrebačkog holdinga, prvo je na redu velikih rezova koji se događaju u mandatu novoizabranog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Prema navodima Telegrama, 35 agencijskih radnika u Holdingu će do 30. lipnja dobiti otkaz. Neki od njih ondje rade godinama. Serija otkaza prezentirana je kao prvi veliki kadrovski rez u Zagrebačkom holdingu.

Prema navodima bivše šefice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban gradska megatvrtka ima dug od 4,8 milijardi kuna. No, kako Stojić Deban navodi, to nije alarmantno.

Tomašević obaviješten o otkazima

Da je mandat novoizabranog gradonačelnika Tomislava Tomaševića započeo velikim rezovima u Gradsko komunalno-stambenom poglavarstvu za Telegram potvrđuju i iz same podružnice. Kako navode, na otkaze te istek stotina ugovora na određeno i ugovora s agencijskim radnicima službenim dopisom obaviješten je i sam Tomašević.

– Nama koji u GSKG-u već godinama radimo preko raznih agencija ugovori neće biti produženi. Rekli su nam da nas više ne mogu plaćati i odmah nas poslali na godišnje odmore kako bismo ih iskoristili do 30. lipnja. Riječ je o referentima, tajnicama, ljudima koji rade na prisilnoj naplati, zaposlenicima zaduženima za matične podatke, navode zaposlenici GSKG-a za Telegram te dodaju da Upravu ne zanima ima li među njima samohranih roditelja.

Telegramovi sugovornici smatraju da će se zbog otkaza usluge GSKG-a dodatno usporiti uz napomenu da otkazi nemaju nikakve veze s uštedama koje je Tomašević zatražio, jer iznose svega oko 380 tisuća kuna mjesečno.

Izdvojeni članak

Tomašević imenovao novu Upravu i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga: Evo tko sve ulazi u djelomičan sastav

Informacije o otkazima potvrdio je Zdravko Stoilković, član Glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske koji se nada da scenarij GSKG-a neće gledati u svojoj firmi.

– Mi imamo oko 200 zaposlenih koji imaju ugovore na određeno ili pak kod nas rade preko agencije. Svima im ugovori ističu 30. lipnja. Oko 90 posto tih ljudi su operativni radnici i mi bez njih jednostavno ne bismo mogli pružiti uslugu našim sugrađanima, zato smo se obratili dopisom gradonačelniku, navodi Stoilković za Telegram.

Gradonačelniku Tomaševiću Stoilković je uputio dopis u kojem predlaže da se zbog potrebe obavljanja redovitih poslova radnicima koji su zaposleni na određeno vrijeme, a koji su zadovoljili potrebe poslodavca daju ugovori o radu na neodređeno vrijeme. U dopisu, kojeg su potpisali glavni povjerenici Samostalnog sindikata, upozoravaju i da zapošljavanje preko agencije pogoduje bogaćenju elita na račun radničkih prava.

Tomaševićev mandat započeo velikim rezovima: Stižu prvi otkazi zaposlenicima Holdingove podružnice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap