Pretraga

Tomašević imenovao novu Upravu i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga: Evo tko sve ulazi u djelomičan sastav

A- A+

Novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na prošlotjednoj je Skupštini Zagrebačkog holdinga razriješio staru i imenovao novu Upravu te Nadzorni odbor. Oba tijela Zagrebačkog holdinga imenovana su u djelomičnom sastavu.

zagrebački holding

Imenovanje nove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog Holdinga | foto: Grad Zagreb

Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet, prošloga su petka održali sastanak s Upravom Zagrebačkog holdinga na čelu s Anom Stojić Deban, te s Nadzornim odborom na čelu s Ljubom Jurčićem.

Na održanoj Skupštini razriješen je dosadašnji Nadzorni odbor, kao i Uprava Zagrebačkog holdinga, a ubrzo potom su imenovani njihovi novi članovi, no u djelomičnom sastavu od tri člana Nadzornog odbora i dva člana Uprave.

Na održanim sastancima Tomašević i njegovi suradnici izviješteni su o stanju u Zagrebačkom holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini.

Tko su novoimenovani članovi?

Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga imenovan je u djelomičnom sastavu od tri člana. Na mjesto predsjednice imenovana je Suzana Brenko, a na mjesto članova Ratko Bajakić i Damir Topić.

Suzana Brenko, rodom iz Pule, 1992. godine diplomira na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru dugu više od dvadeset godina započinje u Ministarstvu financija u kojem je provela osam godina. Brenko je, između ostalog, bila i predsjednica uprave Croatia banke d.d., predsjednica Fonda za naknadu oduzete imovine te izvršna direktorica u Addiko banci d.d. Posljednje četiri godine bavi se konzultantskim poslom, a posebno se ističe u rekonstruiranju i poslovnom upravljanju.

Ratko Bajakić, rođeni Zagrepčanin, baš kao i Brenko diplomira 1992. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svojoj karijeri, dugoj više od 25 godina, stekao je iskustvo na rukovodećim funkcijama u investicijskom bankarstvu u Hrvatskoj i ostalim zemljama Europske unije. Direktor je i većinski vlasnik ICF dioničkog društva za usluge čiji su glavni predmeti poslovanja upravljačke djelatnosti holding-društva te savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem. Kao vlasnik, direktor ili član nadzornog odbora upravljao je s preko 40 tvrtki u Hrvatskoj među kojima su Zagrebačka burza, Valamar Riviera, Brodospas, ETF Airways, Croatia banka i Luxima.

Izdvojeni članak

Tomašević o obnovi Zagreba: Otkrio što mu je sljedeći potez

Damir Topić, rođen 1967. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od osnivača i suvlasnika Odvjetničkog društva Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka iz Zagreba, vodećeg hrvatskog odvjetničkog društva za trgovačko pravo i pravo društava. Tijekom karijere od preko 30 godina, Damir Topić prepoznat je po svom radu na nekim od najprominentnijih transakcija preuzimanja i spajanja te po zastupanja brojnih međunarodnih korporacija i financijskih institucija prilikom njihova investiranja u Hrvatskoj. Autor je niza članaka u specijaliziranim magazinima i govornik na stručnim skupovima međunarodnih odvjetničkih asocijacija.

Među novim članovima Uprave Holdinga odabran je Nikola Vuković, rođen 1959. godine u mjestu Koljane. Vuković je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine. Tijekom svoje dugogodišnje karijere radio je Republičkom zavodu za društveno planiranje, Ministarstvu gospodarskog razvitka i Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze. Od 1995. do 1996. godine bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog autokluba, a od 1997. do 2007. godine član njegova poslodavstva. Za rezultate u vođenju HAK-a dobio je najviše međunarodno priznanje svjetske automobilske asocijacije AIT za razvoj autokluba. Od 2007. do 2018. godine zaposlenik je Zagrebačkog holdinga kao pomoćnik predsjednika Uprave za strategiju i razvoj, direktor Službe za korporativni razvoj, direktor Sektora upravljanja ljudskim resursima, razvoja i korporativnih komunikacija.

Izdvojeni članak

Zbog radova vrijednih gotovo 14 milijuna kuna do prosinca se zatvara dio kolnika Domovinskog mosta

Ante Samodol, rodom iz Drniša, također je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je kasnije magistrirao i doktorirao. U svojoj karijeri dugoj preko 30 godina radio je na rukovodećim funkcijama u vanjskoj trgovini, bankarstvu, državnom sektoru te u obrazovanju. Od 2013. do 2014. godine bio je član uprave Zagrebačkog holdinga zadužen za financije. Također, bio je i član Odbora za standarde financijskog izvještavanja, pomoćnik ministra financija i član pregovaračke radne skupine za poglavlje IX- Financijske usluge, u postupku pristupanja Republike Hrvatske EU. Sudionik je osnivanja i prvi predsjednik uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) te odgovorna osoba za izradu i implementaciju EU regulative iz područja financijskih usluga. Na Libertas međunarodnom sveučilištu u Zagrebu predaje od 2013. godine, a na mjestu prorektora za studente, organizaciju i poslovanje je od 2016. godine.

Milijunski gubici Holdinga

Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna. S obzirom na zatečeno stanje iz Grada navode da će krenuti s hitnim i neodgodivim djelovanjem kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem.

– Želimo što optimalniji Holding, koji daje što bolje usluge građanima i bit će reorganizacije, možemo pričati o spajanjima podružnica i poslovnih procesa, to je sve dio duže priče koja će trajati, hitno je bilo početi, komentirao je Tomašević za N1 tijekom današnjeg otvaranja radova na Domovinskom mostu.

Copy link
Powered by Social Snap