Pretraga

Tomašević o obnovi Zagreba: Otkrio što mu je sljedeći potez

A- A+

Tomislav Tomašević i Andrej Plenković u Banskim dvorima su razgovarali o suradnji vlade i grada Zagreba na obnovi nakon potresa te financijskom stanju grada. Na sastanku su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te zamjenici gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Foto: Zagreb.hr

Glavna tema sastanka bila je postpotresna obnova u Zagrebu i to na dan kada je srušena prva kuća sa crvenom naljepnicom.

– Zadovoljni smo što se konačno krenulo sa uklanjanjem objekata, danas se uklanjaju tri, to će više krenuti u sljedećim danima, kazao je Tomašević.

Priznavši da nitko ne može biti zadovoljan dinamikom obnove, poručio je da će grad Zagreb od sada biti maksimalno korektan partner da se stvari ubrzaju, posebice kod ispunjavanja zahtjeva za obnovu višestambenih zgrada.

– Nitko ne može biti zadovoljan dinamikom, ali očekujem novu eru suradnje između Grada Zagreba i države. Mi ćemo biti pravi partner u tom smislu, poručio je.

Izdvojeni članak

Medved: Za nekonstrukcijsku obnovu angažirano i šest firmi iz Sisačko-moslavačke županije

Najavljen radni sastanak

Horvat i Tomašević najavili su da će se u utorak održati prvi radni sastanak Grada Zagreba i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na kojem će se prvenstveno razgovarati o zbrinjavanju građevinskog otpada jer su privremena odlagališta puna, ali i drugim temama kako bi se ubrzala dinamika obnove.

– U utorak idemo u operativnu suradnju kojom ćemo ubrzati ovaj proces, poručio je Horvat.

Tomašević je istaknuo i da će se grad ubrzati proces obnove tako da građanima pomogne u ispunjenju zahtjeva za obnovu, kao i pregledao preostale objekta koji nisu imali brzi pregled, što je bila obaveza grada.

Tomašević o obnovi Zagreba: Otkrio što mu je sljedeći potez
Share via
Copy link
Powered by Social Snap