Pretraga

Tražite siguran ‘bauštelski’ posao 365 dana u godini? HŽ otvorio veliki natječaj

A- A+

HŽ Infrastruktura krajem travnja objavila je veliki natječaj u okviru kojega zapošljava na desetke radnika, a među njima i velik broj građevinaca. Iako se u ovoj kategoriji nude i inženjerske pozicije, najveći broj radnih mjesta previđen je za pružne radnike, tehničare građevinskog smjera i električare. Za bauštelce u potrazi ‘sigurnim’ poslom 365 dana u godini ovo je sigurno dobra prilika.

radnik željeznice

radnik željeznice | foto: Freepik

Početkom tjedna, točnije 29. travnja, HŽ Infrastruktura na svojim je Internet stranicama objavila veliki natječaj u sklopu kojega traži brojne radnika zbog povećanog obima posla. Velik dio natječaja ‘posvećen’ je građevincima, što stručnjacima s formalnim obrazovanjem, što pomoćnim, odnosno pružnim radnicima s završenom osnovnom školom i adekvatnim radnim iskustvom.

U sektoru ‘održavanje’ zapošljava se 7 radnika za održavanje pružnog pojasa u Zagrebu,  8 pružnih radnika u Sisku koji imaju iskustva s rukovanjem sitnom pružnom mehanizacijom, te 9 ‘običnih’ pružnih radnika od kojih se za 8 otvara pozicija u Sisku, a za jednog u Karlovcu.

Izdvojeni članak

HŽ nabavlja šest novih vlakova, poboljšanjem željezničke infrastrukture trebali bi voziti 160 km/h

HŽ Infrastruktura u sektoru održavanja zapošljava i po jednog tehničara specijalist za održavanje pruge i skretnica, te tehničara pruge u Karlovcu. Kao i tehničar specijalist za AT zavarivanje u Zagrebu.

Područna radna jedinica za održavanje građevinskog infrastrukturnog podsustava Istok zapošljava pak glavnog inženjera za pružne građevine u Slavonskom Brodu. Kao i 16 pružnih radnik na području Slavonskog pruga, Nove Kapele, Nove Gradiške, Osijeka Našica, Vinkovaca, Vukovara i Strizivojne.

Dok područna radna jedinica za održavanje građevinskog infrastrukturnog podsustava Sjever traži 7 pružnih radnika u Varaždinu, Bjelovaru i Koprivnici. U ovoj jedinici zapošljavaju se i dva glavna inženjera za gornji ustroj u Rijeci i Ogulinu.  I ovdje su otvorena radna mjesta za pružne radnika, ukupno njih 6 za područje Rijeke, Pule i Opatije. Zapošljava i jedan čuvar pruge građevinske struke.

Područne radne jedinice za održavanje SS i TK sustava, EEP i KM Centar zapošljavaju pak jednog tehničara elektroničke struke u Zagrebu, te dva elektrotehničara, po jednog u Sisku i Karlovcu. Čak 18 elektrotehničara HŽ traži za područje Vinkovaca, Strizivojne, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Osijeka, Našica, Virovitice, Koprivnice, Gospića i Ogulina.

Detalje natječaja potražite ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap