Pretraga

Stanovnik Sarajeva je spojio crijevo na ulični vatrogasni hidrant i napunio si bazen

A- A+

Stanovnik Sarajeva se u petak ilegalno spojio na ulični vatrogasni hidrant i napunio privatni bazen. Službenici za kontrolu vodovoda u Sarajevu dobili su informaciju o neovlaštenom korištenju hidranta u privatne svrhe i odmah su izašli na teren.

Neovlašteno korištenje hidranta | KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo

Ilegalne radnje dogodile su se u Kobiljoj Glavi, naselju na sjeveru Sarajeva. Službenici vodovoda su se sami uvjerili u istinitost dojave kada su došli do navedenog hidranta.

– Nakon što smo dobili informaciju o navedenom događaju u naselju Kobilja Glava, ekipe Službe kontrole izašle su na lice mjesta i tom prilikom utvrdili neovlašteno korištenje vodne usluge, na način da je jedan od potrošača s uličnog hidranta neovlašteno koristio vodu, tako što je punio privatni bazen za kupanje. Protiv lica koje je neovlašteno koristilo vodu , poduzeće se zakonom predviđene mjere i radnje, napisali su iz poduzeća KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

U Hrvatskoj je ilegalno koristiti vatrogasne hidrante u privatne svrhe.

– Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće što utječe na kvalitetu javne vodoopskrbe za korisnike usluga Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, piše Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Copy link
Powered by Social Snap