Pretraga

U Varaždinu potpisan ugovor o izgradnji i uređenju hibridnog travnjaka

A- A+

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji kojim je osigurano postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Foto: Grad Varaždin

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i Toni Dalić, direktor NK Varaždin, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždin i Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

Kako je već ranije priopćeno, Hrvatski nogometni savez raspisao je međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu. Nastavak je to hvalevrijednog projekta koji je započeo 2018. godine kada su hibridni travnjak posredstvom HNS-a dobili stadioni u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću i Koprivnici što je uvelike doprinijelo kvalitetnijem nogometu u Prvoj ligi.

Izdvojeni članak

Dinamov stadion se raspada, ali ima sve dozvole: Postoji mogućnost odlaska iz Maksimira

Vrijednost radova – 2,5 milijuna eura

Sredstva za projekt četiri nova travnjaka su osigurana putem UEFA-e odnosno njezina HatTrick programa, a procijenjena vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura bez PDV-a.

Najavljeno je da će radovi na Šubićevcu, Velikoj Gorici, Splitu i Varaždinu  krenuti koncem mjeseca svibnja, a predviđeni završetak je 22. srpnja.

Izdvojeni članak

Osijek prodaje ime novog stadiona: Prvi u Hrvatskoj nosit će ime generalnog sponzora?

Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu Varteksa preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija.

Copy link
Powered by Social Snap