Pretraga

Dinamov stadion se raspada, ali ima sve dozvole: Postoji mogućnost odlaska iz Maksimira

A- A+

U ovom trenutku sudbina maksimirskog stadiona u rukama je politike, odnosno odluka hoće li se stadion rušiti i graditi novo zdanje na istom mjestu ovisi o tome kakav će stav imati novi gradonačelnik ili gradonačelnica Zagreba. Trenutno ta situacija nije nimalo jasno, a iz kluba su poručili kako za sada nisu kontaktirali druge klubove u slučaju da će morati seliti iz Maksimira.

nogometna mreža

Nogomet | foto: Unsplash

Unatoč tome što postoje velika oštećenja na Maksimiru te se praktički raspada, Dinamo je dobio sve dozvole za igranje utakmica. Odnosi se to na HNL te Uefine licence za nogometna natjecanja pa tako Liga prvaka može bez problema doći na Maksimir, pišu Sportske novosti.

Što se derutnog stadiona tiče, čeka se kraj izbora za gradonačelnika, sve je u rukama politike. Čekaju se prijedlozi novog prvog čovjeka Grada, odnosno odluka hoće li se stadion rušiti i graditi novo zdanje na istom mjestu. Trenutno ta situacija nije nimalo jasno, iz kluba su poručili kako zasada nisu kontaktirali druge klubove u slučaju da će morati seliti iz Maksimira.

Izdvojeni članak

Otkriveno kako bi trebao izgledati Dinamov stadion za budućnost

Nova lokacija – Sesvete?

Međutim, jedna lokacija se nameće kao prvi izbor, a to su Sesvete. Projekt je gotov, riješene su građevinske dozvole tako da je to najlogičnije riješenje. Takav je stav iz Maksimirske 128, Sesvete su u susjedstvu pa bi se tako izbjegla nekakva duža putovanja.

Ipak, sve će biti jasnije nakon što se izabere novo gradsko vodstvo, svi kandidati nude svoja riješenja za Maksimir.

Copy link
Powered by Social Snap