Pretraga

U Zagrebu možete posjetiti jednodnevnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja

A- A+

Posebno događanje ‘Mies u Zagrebu trajat će samo jedan dan i to utorak, 19. prosinca. Na ovoj izložbi ćete moći vidjeti radove koji su konkurirali za najprestižniju europsku arhitektonsku nagradu u 2022. godini, ali i predavanja tri arhitektonska ureda.

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu

Muzej suvremene umjetnosti | Foto: Facebook, MSU/ Nela Fell

Događanje i izložbu ‘EU Mies Awards 2022‘ organizira Udruženje hrvatskih arhitekata, u partnerstvu s Fundació Mies van der Rohe iz Barcelone. Izložba se može pogledati u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

U Muzeju suvremene umjetnosti u utorak od 18 sati ćete moći vidjeti pobjedničke radove, nagrađene mlade autore i finaliste, ali i radove koji su ušli u uži izbor najprestižnije europske arhitektonske nagrade u 2022. godini, kao i 12 hrvatskih nominacija. Izložbu će otvoriti Ivan Blasi, kustos nagrada i programa Fundacije Mies van der Rohe.

Izdvojeni članak

Galerija: Pogledajte 10 top hrvatskih arhitektonskih projekata nominiranih za prestižnu EU nagradu

Osim izložbe, događaj će obuhvatiti i predavanja tri arhitektonska ureda – BDR bureau, Deadline, Peris+Toral Arquitectes – finalista nagrade u istom ciklusu, koja će se nakon otvorenja održati u dvorani Gorgona. Ulaz je potpuno slobodan, piše na stranicama Udruženje hrvatskih arhitekata.

Copy link
Powered by Social Snap