Pretraga

Ugrađena led rasvjeta na omiljenoj gradskoj šetnici: Projekt vrijedan više od milijun kuna

A- A+

Riječki lukobran je od svog otvorenja postao jedno od omiljenih gradskih mjesta za šetnju. Iako nije u potpunosti uređeno, neke promjene se događaju. Tako je sada ugrađena led rasvjeta, sufinancirana EU sredstvima.

Nova led rasvjeta na Riječkom lukobranu, foto: Lučka uprava Rijeka

Početkom kolovoza 2022. godine su završeni radovi na projektu za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu. Projekt je sufinanciran EU sredstvima iz projekta Susport, Interreg Italy – Croatia prema modelu financiranja 85% vrijednosti projekta iz programa Interreg Italy – Croatia, a 15% iz vlastitih sredstava Lučke uprave Rijeka.

Ugovor za nabavu i ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu vrijedan 1.384.198,75 kn s PDV-om Lučka uprava Rijeka je potpisala 7.02.2022. godine s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb. Radovi su se izvodili u nekoliko faza, a obuhvaćali su zamjenu stupova i ugradnju led rasvjete u dužini od otprilike 1.700 metara.

Ovim projektom cijeli Riječki lukobran je opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja osigurava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju CO2. Osim toga, time je omiljena šetnica Riječana zasjala novim sjajem u svojoj punoj dužini, a putničkoj luci i užem centru Rijeke dala novu vizuru s kopna i mora.

Izdvojeni članak

Riječka luka dobiva 50.000 četvornih metara novog višenamjenskog terminala

Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji je sufinanciran EU sredstvima i završen u ugovorenim rokovima. U projektu Susport, Interreg Italy – Croatia ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440.000,00 EUR-a (cca 3.319.000,00 kn). Osim projekta za osvjetljenje Riječkog lukobrana, sredstva iz programa Susport Lučka uprava Rijeka u 2022. godini planira utrošiti za nabavku električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku Riječkog lukobrana.

Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

Copy link
Powered by Social Snap